Oosterhoutse Nachtegalen presenteren nieuwe CD

Zondag 17 februari aanstaande is het zover: de ‘Oosterhoutse Nachtegalen’ presenteren hun nieuwe CD in de Vredeskerk aan de Rulstraat in Oosterhout. Om 12.00 uur zal het eerste exemplaar worden overhandigd aan burgemeester Mark Buijs.

De titel van de nieuwe geluidsdrager is nog een verrassing maar we kunnen alvast verklappen dat deze gelinkt is aan alles waar het jeugdkoor de ‘Oosterhoutse Nachtegalen’ voor staat: een breed repertoire, muzikale perfectie van een internationaal niveau, een krachtige uitstraling en een sterke onderlinge band. 

Professionele productie uit eigen gelederen 

Het is een bekend fenomeen dat menig professionele carrière in de muziekwereld een oorsprong vindt bij de  ‘Oosterhoutse Nachtegalen’. Bij heel wat zangers, zangeressen, docenten, instrumentalisten, licht- en geluidstechnici en dirigenten staat het jeugdkoor in het curriculum vitae. Dit geldt ook voor Ramón Schoones die de productie van de CD voor zijn rekening nam. Ramón heeft zijn opleiding genoten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is sinds enkele jaren als klankregisseur en opnametechnicus verbonden aan ‘Nationale Opera en Ballet’ in Amsterdam. Onder leiding vandirigent Wim Schoones is een muzikaal juweeltje tot stand gekomen waaruit blijkt dat de Oosterhoutse Nachtegalen niet zijn blijven hangen in het verleden maar ‘staan’ voor een moderne, eigentijdse en geheel eigen sound waarmee elk repertoire kan worden gebezigd. De totstandkoming van het nieuwe album heeft ruim een jaar gevergd. Dit als gevolg van het feit dat de opnames plaatsvonden op diverse zorgvuldig gekozen ‘muzikaal-natuurlijke’ locaties waar het koor zich  ‘thuis’ voelt. Naast diverse locaties in Oosterhout werden enkele nummers opgenomen in de kerk in Beugen.

Goede timing

Het is enige tijd geleden dat de Nachtegalen een geluidsdrager opnamen. De redenen hiervoor zijn uiteenlopend: de overvolle concertagenda van het koor, het kostenplaatje en de teruglopende (en dus onzekere) markt voor compact disks. Inmiddels is de markt voor CD’s gestabiliseerd en er blijft onder concertbezoekers in binnen- en buitenland een grote vraag naar een geluidsdrager met actueel repertoire bestaan. Met het nieuwe album kunnen de Oosterhoutse Nachtegalen met gepaste trots het jubileumjaar (80 jaar!) inluiden en een mooie herinnering achterlaten bij hun aanstaande concertreis naar Nieuw Zeeland.

Voorafgaand aan de presentatie op zondag 17 februari zal het koor om 10.00 uur een viering opluisteren in de Vredeskerk. De presentatie van de CD vindt plaats om 12.00 uur.

Kerstconcert Brunchtime’85 & Oosterhoutse Nachtegalen in de kerk van Den Hout. Gefotografeerd tijdens de generale repetitie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.