Oosterhout wint verdiend van VV Bavel

Wat is er leuker dan winnen in een lekker voorjaarszonnetje?

Afgelopen zondag een voor VV Oosterhout belangrijke thuiswedstrijd na vier verloren competitieduels weer eens tijd om een potje te winnen. VV Bavel een ploeg waar VV Oosterhout het traditioneel gezien altijd moeilijk tegen heeft zou hiervoor aan de zegekar gebonden moeten worden. Scheidsrechter was Nick Hupkes uit Kaatsheuvel hij floot een onberispelijke partij en kon op geen foutje betrapt worden.

De eerste helft ging gelijk op en VV Bavel had optisch een licht veldoverwicht, zij konden dit echter niet in een doelpunt omzetten. Waar heel Bavel in de 44ste moment dacht aan een goal werd deze door assistent Jurgen Kieboom terecht wegens buitenspel afgevlagd. Nick Hupkes volgde zonder aarzelen zijn advies op.

Even later was het na goed doorgaan van Sofyan Asrih wel raak. Kevin Tempelaars scoorde door de benen, van de overigens sterk keepende Glenn van Peer de 1-0 ruststand.

In de tweede helft scoorde Kevin Tempelaars na een magistrale actie van Yamani Aharchaou zijn tweede van de middag eindstand 2-0.

We zijn begonnen: Moet Kevin van den Heijkant gedacht hebben VV Oosterhout startte fanatiek en had al in de 2de minuut een hoekschop te nemen. Matthew Coenraadts plaatste de bal op het hoofd van Kevin en deze kopte snoeihard binnen lat en Glenn van peer brachten redding.

Bavel optisch iets beter: Hoewel VV Bavel optisch iets sterker was dan VV Oosterhout waren de beste kansen toch voor VV Oosterhout, voetballend ging het bij VV Bavel goed tot de 16 meter hier ontbrak het verder aan creativiteit om de defensie van VV Oosterhout te verschalken lukte dit sporadisch, dan was er altijd nog sluitpost Ramon Everduim, die vandaag weer een van zijn betere wedstrijden keepte.

In de 21ste minuut was Yamani aan de achterlijn bij VV Bavel aan het rommelen, hij slaagde er toch in om de bal voor te krijgen Wesley Stadhouders vuurde een gedrukt schot op Glenn van Peer af en deze verwerkte de bal met moeite tot hoekschop. Even later speelde Stijn Biemans Dennis van Munster aan deze gaf een assist op Kevin Tempelaars en deze kwam een beenlengte te kort om gevaarlijk te kunnen worden. In de 33ste minuut het eerste gevaar van VV Bavel de inzet van Wout Horsten werd echter gekeerd door Ramon Everduim.

Reuring op het eind: Naarmate de rust naderde wilden beide teams nog tot scoren komen. Yamani zag een inzet rechts voorlangs Glenn van Peer gaan. Even later speelde VV Bavel vanuit het middenveld een crosspas op Rob Adriaansen, deze gaf goed voor en Ralph van Loon kon de bal achter Ramon werken. Jurgen Kieboom had echter goed gezien dat op het moment van spelen Rob Adriaansen buitenspel stond. Doelpunt afgekeurd en alles wat VV Bavel was teleurgesteld in Jurgen Kieboom.

Even later een uitbraak van VV Oosterhout en goed doorgaan van, de vandaag uitstekend spelende, Sofyan Asrih hij krijgt de bal via een scrimmage bij Kevin Tempelaars die Glenn van Peer door de benen verrast 1-0 en rust.

VV Oosterhout bovenliggend: Gedurende de gehele tweede helft liet VV Oosterhout VV Bavel het spel maken en hier wisten laatstgenoemden geen raad mee, ze wisten op geen enkele manier diepte in het spel te brengen en zo onrust in de Oosterhoutse defensie te stichten. VV Oosterhout kwam bij balbezit echter regelmatig gevaarlijk uit. In de 50ste minuut een grote kans voor Dennis van Munster hij vond echter Glenn van Peer op zijn weg. In de 62ste minuut kreeg Yamani het op zijn heupen hij omspeelde op de achterlijn drie bavianen en kreeg de bal voor, Kevin Tempelaars pakte dit kadotje dankbaar uit en scoorde zijn tweede van de middag.

Wedstrijd gespeeld: In het verdere verloop kreeg VV Bavel nog een grote kans, vanuit het middenveld werd de bal achter de defensie op Jaap Berendschot gespeeld zijn schot werd één op één door Ramon gepareerd en tot hoekschop verwerkt. Richard van Gils wisselde in de tweede helft nog Emiel van Pelt voor Dennis van Munster, Erik Boateng voor Sofyan Asrih en Ian van Strien voor Matthew Coenraadts, alle drie vielen deze jongens goed in. 

Conclusie: terecht gewonnen van een tegenstander die van tevoren sterker was ingeschat, bij vlagen mooie aanvallen gezien en twee doelpunten van een jongen van de club Kevin Tempelaars. 

Blij was alles dat VV Oosterhout een warm hart toedraagt ook met een aantal nieuwe sponsoren en met SVM-techniek die alle jeugdkeepers in het nieuw gestoken heeft.

Volgende week de inhaalwedstrijd tegen Groen Wit, een ploeg die goed meedraait in de derde klasse B.

Aanvang 14.30 uur op de Contreie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.