Ponderosa-bingo omgedoopt naar PAC

Donderdag voor carnaval, op 28 februari, is traditiegetrouw door Ut Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen gereserveerd voor de Ponderosa-bingo. De Ponderosa-bingo, ooit begonnen in het gelijknamige Cafe De Ponderosa a/d Rulstraat en noodgedwongen verplaatst door sluiting van De Ponderosa naar Cafe De Beurs a/d Klappeijstraat. 

Maar traditie zijn er vooral om te handhaven en/of enigszins bij te stellen, zoals de komende editie met het ‘PAC’ Ponderosa Askruizen Cantus.Begonnen wordt die avond om 20.00 uur, door Ut Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen, onder befaamde muzikale leiding van Dicky Oomen, als openbare/ generale repetitie. Het muzikale gedeelte wordt afgewisseld met een twee-talronden bingo met als kanjer van een ‘hoofd’-prijs, een droogkap!

Nieuwkomer dit jaar is het uitbrengen van een liederenbundel, het PAC, waarbij de C staat voor Cantus. Met Cantus wordt gedoeld op een zang- en drinkfestijn. Het hoofddoel van een Cantus is het verbroederen, elkaar beter leren kennen aan de hand van samenzang, en het delen van hetglas.

De voorzanger van de Cantus, is de Cantor, waarvoor zanglustige d’[w]Askruizen, zoals Jaap Oomen, Jan Loonen, Henk Kuppens en Richard van Roosendaal, leidend zijn, aangevuld door het voltallige publiek. Maar het zijn niet alleen d’[w]Askruizen die van zich laten horen. Tijd nog geld, noch moeite heeft Ut Kepelleke ongemoeid gelaten om een prominente Kaaiendonkseartieste voor het voetlicht te halen, waarvan de naam angstvallig geheim wordt gehouden.

Het PAC is op donderdag 28 februari, waarvan de inkom gratis is, begint om 20.00 uur in Cafe De Beurs a/d Klappeijstraat in Oosterhout. Voor wat betreft Ut Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen is daarmee Carnaval 2019 begonnen en zijn de voorfeesten passé!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.