Commissaris komt naar Kaaiendonk

De Commissaris van de Koning, de heer van de Donk, heeft Kaaiendonk uitgekozen om tijdens het carnaval in 2020 met een bezoek te vereren.

Vanavond, in een stampvolle zaal met Prinsen, Baronnen en overige Leutvorsten, heeft de Commissaris van de Koning aangegeven graag een dag carnaval te komen vieren in Kaaiendonk.

Hiertoe heeft hij een verzoek ingediend bij het kabinet van Zijne Ontzettendhoogheid Prins Mienus XIV van Kaaiendonk.

In een eerste reactie heeft Zijne Ontzettendhoogheid aangegeven welwillend te staan tegenover het verzoek. Hij is zeer verheugd dat de heer van de Donk Kaaiendonk voor een bezoek heeft uitgekozen.

Het is echter een heel traject geweest voor de CvdK om dit bezoek te kunnen realiseren.

Om een officieel bezoek te mogen afleggen, heeft de commissaris een breed gefundeerdverzoek ingediend. Dit nadat Prins Mienus XIV hem in november, op eigen verzoek: “Stuur me rond 11-11 nog maar een reminder.”, nog een kleine herinnering heeft overhandigd in de vorm van een Kaaike van zo’n 4 bij 2 bij 6 meter.

Deze Kaai is in een colonne van enkele wagens en kranen van Oosterhout naar ‘s-Hertogenbosch vervoerd, daar op de stoep van het provinciehuis gelegd en aan de Commissaris overhandigd.

“Soms is een klein gebaar genoeg” zou de heer van de Donk hebben gestameld bij het in ontvangst nemen.

“Omdat de carnaval volgend jaar vroeger valt hebben we nog maar 11 maanden om alle voorbereidingen te treffen om het bezoek in goede banen te leiden. Maar het gaat goedkomen”,  aldus de voorzitter van de OCS.

Foto: Casper van Aggelen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.