Nominatie Zak-in-Askruis 2019

Als Oosterhout op Carnavalszaterdag nog in diepe rust is, zijn de Mannen van Ut Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen al onderweg voor de uitreiking van het ‘Zak-in-Askruis’. Een onderscheiding die welke Oosterhouter of daarbuiten ten eer valt die het afgelopen jaar een moment heeft gekend om in zak en as te zitten en/of er nog in zit. 

Als Ut Kepelleke U en Uw buurt laat ontwaken met carnavaleske klanken, stellen zij het bijzonder opprijs als er een bakske thee of koffie wordt geschonken. Brood met beleg en een gebakken eitje brengen zij zelf mee!

Genomineerd voor het Zak-in-Askruis 2019;

Burgemeester Mark Buijs, die het besluit van zijn voorganger Marcel Francel wel moest overnemen om de pop-verbrandingop carnavalsdinsdagavond geen doorgang te laten vinden en dat als ras carnavalsvierder, zoals hij zich zelf noemt. En hij is gewaarschuwd, de mannen Ut Kepelleke zijn bij hoge uitzondering al eens eerder buiten de gemeentegrens getreden! 

Ad Jespers, die op een wat onhandige wijze de Gemeenteraadsverkiezingen is ingegaan. Het koste niet alleen zijn baan maar ook het raadslidmaatschap liet hij voorlopig voor wat het was. Het is wat ongebruikelijk om een eigen lid deze onderscheiding toe te kennen maar al een keer eerder is dit indirect gebeurd om iemand te benomen die later lid is geworden van Ut Kepelleke.

Mark Vissers; die met zijn nieuwe partij Lokaal Sociaal, een afscheiding van de SP, een poging heeft gedaan om terug te keren in de raad met als optie een wethouders zetel te claimen. Van dit sprookjes is helaas of gelukkig niks terecht gekomen, het doek is gevallen en het sprookjes is uit!

Wouterke van Bavel; die afscheid heeft genomen van Ut Kepelleke maar nog steeds alle moeite doet om de activiteitenvan d’Askruizen te volgen. Hij had de organisatie van de Kaaise dweildag gevraagd om te mogen spelen in Cafe De Beurs om d’Askruizen te laten horen van zijn Fiesta Servessauit Berkel Enschot. Op carnavalsmaandagmiddag doet hij Oosterhout weer aan!

Eduard Sandig; die zijn brood- en banket activiteiten omwisselt voor het verkopen van vissen. Zijn opa zaliger en zijn vader zien een ware familietraditie in water opgaan! Ook de buurtbewoners zijn teleurgesteld, want waar kan je vanaf zes uur in de ochtend brood en broodjes kopen. Sylvia doet pogingen maar helaas pas vanaf negen uur, dan weer wel met brood en broodjes van De Jong!

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.