Olympia verliest van herrijzend Oosterhout

Kaaien tegen peeën kan nie goed gaon vur peeën!

Zaterdag een lekkere pot voor VV Oosterhout zaterdag 1 dat noodgedwongen niet met zijn sterkste maar achteraf gezien wel met zijn meest hard knokkende elftal aan de start verscheen. De scheidsrechter vandaag floot over de twee helften gezien een puike partij. In het begin leek hij naar beide teams toe iets te lankmoedig te fluiten. Halverwege de eerste helft was hij het gedoe echter terecht beu en ging strakker fluiten, chapeau dat hij dit tijdens de wedstrijd kon corrigeren.

De eerste helft was voetballend gezien voor Olympia zij waren feller en drongen VV Oosterhout terug op hun eigen helft. Niet dat dit voor de peeën grote kansen opleverde en kwamen ze erdoor dan stuitte ze op de in topvorm verkerende Mark Vorthoren. Vorig jaar nog keepend voor de peeën. VV Oosterhout kreeg met de rust in zicht een paar mogelijkheden de 0-0 was echter een terechte tussenstand.

De tweede helft was amper 3 minuten oud toen Devie de Ronde (eigenlijk meer kaaienschijter dan pee) het voor Olympia op zijn heupen kreeg. Hij omspeelde de Oosterhoutse verdediging en uit een rommelige situatie voor het doel van VV Oosterhout kon Dennis Aarts Mark Vorthoren passeren 1-0. In plaats van aangeslagen te zijn door deze terechte achterstand rechtte VV Oosterhout zijn rug. De ploeg werd overigens voortreffelijk gecoached door Ahmet Türküçü vanaf de bank en Jeffrey van Korven die als assistent-scheidsrechter fungeerde. Jeffrey kon onterecht niet rekenen op sympathie van de peeën. Hij vlagde een goede partij en als hij al eens al te enthousiast zijn vlag de lucht instak, werd hij terecht gecorrigeerd door de scheidsrechter.

In de 62ste minuut een prachtige aanval met als hoofdrolspeler Bjorn van Bijnen. Net over de middenlijn werd hij aangespeeld. Hij omspeelde 3 peeën en liet de Olympia keeper kansloos 1-1. Na deze gelijkmaker drongen de peeën nog wel aan maar dun door de broek ging het niet meer bij de kaaien.

Sterker nog in de 82ste minuut kon Mitchel Fijneman een corner van Joeri Simons, die vandaag een sterke partij speelde, onberispelijk inkoppen 1-2 en de buit binnen. Olympia probeerde aan te dringen maar het countermonster lag dan op de loer. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter de illusie van de peeën op een periodetitel weg en niets restend dan roepen … assistent-scheidsrechter en … scheidsrechter.

De derde helft was eveneens voor de kaaien om 21.00 uur hebben ze zelf maar betaald voor het bier en de zaak afgesloten.

Conclusie in de eerste helft een sterker Olympia en een verdedigend VV Oosterhout. Na het doelpunt van Olympia een beter VV Oosterhout dat 2 mooie doelpunten scoorde en een Olympia dat zich meer ging bezighouden met randzaken dan met aanvallen. VV Oosterhout wint en Olympia laat de periode aan de studiebollen uit Tilburg.

Volgende week kernevallen en 9 maart weer maar eens uit nu naar DVO’60 in Roosendaal. Adres sportpark Hulsdonk, Sportstraat 17, 4708 AP Roosendaal

Foto’s van de wedstrijd vind je hier: https://www.vvoosterhout.nl/1110/olympia60—vv-oosterhout/?type=1&from=0

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.