Rksv Groen Wit kleurt rood in Oosterhout en Oosterhout ook!

Je voetballers kun je kiezen scheidsrechters helaas niet

Zondag jongstleden de wedstrijd VV Oosterhout tegen Rksv Groen Wit uit ut Aogje in de gemeente Breda.

Jullie verslaggever heeft eerst tot 1.000.000 moeten tellen voor hij aan dit verslag kon beginnen. De reden zat hem niet in de elftallen maar in de voor zichzelf een hoofdrol opeisende scheidsrechter. In eerste instantie ben je dan van plan om als clubverslaggever zo’n man tot zijn enkels toe af te zagen. Na echter met je familie lekker gedineerd te hebben en je gedachten verzet te hebben. Kijk je naar het NOS-journaal, hier word je dan geconfronteerd met het leed dat zogenaamde dienaren van God onschuldige kinderen aangedaan hebben. Dan is een scheidsrechtertje uit Papendrecht ineens niet zo relevant meer. Want zeg nou zelf een amoebe verwijt je ook niets. Beter is het te kijken naar de man/vrouw die de scheidsrechters aanstelt, deze heeft geen kaas gegeten van welke partijen er tegen elkaar spelen en wat voor scheidsrechter je daarbij mag zoeken. De met kaarten strooiende lichtgewicht van vandaag hoort daar zeker niet bij. Vijf rode kaarten en geen enkele voor een fysieke overtreding zegt volgens mij genoeg, de man was de tweede helft volledig de weg kwijt en deed maar een dotje.

Groen Wit en nog eens Groen Wit: dat was eigenlijk de eerste gedachte die bij het aanschouwen van deze wedstrijd VV Oosterhout kwam er eigenlijk in het begin niet aan te pas en al in de 4de minuut werd een diepe bal in de verdediging verkeerd beoordeeld en kopte Jonathan van Haperen van Groen Wit de 0-1 binnen. Hierna werd het een spel op het middenveld en werden er van beide kanten nor weinig kansen gecreeërd. Tot de 45steminuut Dennis van Munster rong het strafschopgebied van Groen Wit binnen en werd lichtjes aangeraakt zijn val werd door Ramcharan beloont met een penalty. Stijn Biemans liet Scott Colkin kansloos 1-1 en rust.

Zeg maar niets meer: Groen Wit liet in het tweede bedrijf zien over technisch vaardige spelers te beschikken waar de VV Oosterhoutse verdediging de handen vol aan had. Toen in de 53steeen zichzelf supporter van Groen Wit noemende man het veld op wilde komen om verhaal te halen bij Ramcharan legde deze de wedstrijd voor 15 minuten stil. Opvallend was dat hij hierna voor ieder contact floot in het voordeel van Groen Wit. 

In deze fase kreeg Dennis nog een dot van een kans zijn stift ging echter in het zijnet. In de 84ste minuut een sliding van Baris Kaya op de nummer 10 van Groen Wit Mouhcine Zerouali. Deze ging gewillig naar de grond en Ramcharan kon zijn te snel gegeven penalty aan VV Oosterhout goedmaken. Gelukkig voor VV Oosterhout had hij buiten de waard gerekend en Ramon stopte bekwaam de penalty. Hierna werd het chaos alom en draaide de pinautomaat van de KNVB-overuren. Eindstand 1-1 en vooral VV Oosterhout mocht hiermee in de handen knijpen.

Conclusie: VV Oosterhout en Groen Wit delen de punten. Ramcharan steelt de show en spekt de KNVB. Zijn reiskosten zijn ruimschoots gedekt. De toeschouwers hebben dankzij de leiding van de wedstrijd een vervelende middag achter de rug

Volgende thuiswedstrijd zondag 10 maart tegen OVC’26 uit Tilburg de uitwedstrijd werd vorig jaar verloren, tijd voor revanche aanvang 14.30 uur op de Contreie.

Foto’s van de wedstrijd vind je hier: https://www.vvoosterhout.nl/1111/vv-ooserhout—rksv-groen-wit/?type=1&from=0

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.