Gehavend VV Oosterhout verliest van Zigo

Schorsingen en blessures breken je in deze fase op

Afgelopen zondag speelde VV Oosterhout de uitwedstrijd tegen Zigo uit Tilburg Noord. Het begin was fenomenaal en al na 50 seconden lag de bal in het net van Zigo. Sofyan Asrih was de maker, hierna was het vooral Zigo dat de klok sloeg en voor de rust 2x scoorde, VV Oosterhout scoorde uit een penalty de ruststand was 2-2. In de tweede helft kwam een in die fase sterker VV Oosterhout op voorsprong in het verloop van de tweede helft konden ze deze voorsprong echter niet vasthouden en na 90 minuten stond er 4-3 op het scorebord voor Zigo. De scheidsrechter vandaag was Rick Nelemans, op twee cruciale fouten na, in het nadeel van VV Oosterhout, floot hij een redelijke partij.

Droomstart en malaiseDe aftrap van Zigo belandde bij Erik Boateng hij ging goed door, via de keeper kwam de bal voor de voeten van Sofyan Asrih, met zijn schot verschalkte hij Kasper Schapendonk 1-0. Na deze treffer was het vooral Zigo dat het beste van de wedstrijd had in de 13de minuut kreeg Zigo een hoekschop hij ging aan drie verdedigers van VV Oosterhout voorbij en Mitch Janssen liet Ramon Everduim kansloos. In de 20ste minuut werd Dennis van Munster aangespeeld hij liet twee verdedigers van Zigo zijn hielen zien Kasper Schapendonk gooide zich voor de bal en nam de benen van Dennis mee alles wat VV Oosterhout was dacht aan een penalty. Alleen de man die erover gaat kende de strafschop niet toe. In de 23ste minuut kwam Zigo na slordig verdedigen op 2-1 door Jason van Dongen. 

Ommekeer: Na een aanslag op de benen van Dennis van Munster en een natrappende beweging van een Zigo verdediger waar Nelemans niets in zag het sein voor VV Oosterhout zich te herpakken. In de 29ste minuut kwam Dennis op links wederom door de verdediging van Zigo, Sander Coehorst stopte hem onreglementair in de 16. Nelemans kon niet anders dan een penalty geven Stijn Biemans schoot deze onberispelijk binnen 2-2. In het verloop van de eerste helft een beter VV Oosterhout. In de 45ste minuut ging het echter toch bijna fout door laconiek balverlies op de helft van Zigo en moeizaam uitverdedigen achterin. Gelukkig voor VV Oosterhout ging de voorzet aan alles en iedereen voorbij.

Hoop op beter: Na de thee een herboren VV Oosterhout zo leek het, met name Dennis kreeg een paar mooie kansen in de 51ste minuut werd hij van links door Hicham el Youssofi vrij voor Schapendonk gezet zijn schot ging jammer genoeg hoog over. In de 60ste minuut wisselde Richard van Gils Wesley Stadhouders voor Yamani el Aharchaou, die wat meer druk naar voren bracht. Guston Remie speelde in dezelfde minuut Dennis in Schapendonk was een te grote sta in de weg. In de 63ste minuut kon Dennis na een diepe bal Van Stijn de ban breken en Schapendonk kansloos laten 2-3.

Hierna werd er door beide teams gewisseld voor VV Oosterhout kwam Youri Broeken de moegestreden Emiel van Pelt vervangen. Zigo wisselde Martijn Staps voor Niwell Landbrug.

Zigo ging op de counter spelen en VV Oosterhout kon zich hier onvoldoende tegen wapenen. In de 80ste minuut en 85steminuut bezegelden Mitch Jansen en Niwell Landburg het lot van VV Oosterhout 4-3.

Conclusie: Sterk begin met een elftal dat noodzakelijkerwijsop te veel plaatsen was gewijzigd. Een zwakke 20 minuten in de eerste helft. Een scheidsrechter die vanuit VV Oosterhoutperspectief twee cruciale fouten maakte. Het elftal herpakt zich na de twee tegengoals en gaat met 2-2 de rust in. Sterk begin in de tweede helft na de 3-2 onnozel weggecounterd en met 4-3 verloren. 

Komende zondag de thuiswedstrijd tegen Irene uit Den Hout op sportpark ‘de Contreie’ aanvang 14:30 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.