Het Groene Jeugdlintje werd weer uitgereikt

Op donderdag 28 maart 2019 waren ze en masse naar de raadszaal  van het Oosterhoutse gemeentehuis gekomen: de leerlingen van groep 7 en 8 van Kindcentrum De Ontdekking, hun begeleiders, ouders en andere belangstellenden.

In de raadszaal waren ook enkele raadsleden en burgemeester Buijs aanwezig.

In een zelf opgenomen videoboodschap lieten de leerlingen zien met welke mini-ondernemingen: zoals o.a. de kinderraad, verzorging, sport en spel ze bezig zijn.

Ook de winnaar van het Groene Jeugdlintje 2018, de Tienerpartij, was aanwezig. Kort vertelden zij waar zij aan werkten.

Daarna kwam het officiële gedeelte. Het uitreiken van de oorkondes aan groep 7 en 8 en het opspelden bij elke leerling van het Groene Jeugdlintje. Om dat zo vlot mogelijk te laten verlopen, waren de leden van de Tienerpartij behulpzaam bij het opspelden. Ieder kind van groep 7 en 8 ontving zo’n Groen Lintje.

Daarna ontvingen alle leerlingen in de foyer een drankje met een cupcake, die versierd was met een groen lintje. Ook de ouders en andere aanwezigen werden niet vergeten. Zij konden koffie of thee met een cupcake gebruiken. Tot slot kreeg elke leerling nog een verrassing mee naar huis.

Het was een vrolijke en ongedwongen bijeenkomst in het gemeentehuis van Oosterhout.

De Oosterhoutse afdeling van GroenLinks kan met voldoening terugkijken op het hele gebeuren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.