TSC wint opnieuw 3-1 van VV Oosterhout

Onder het genot van een stralend zonnetje was vandaag de return  aan de Warandelaan tussen TSC en stadsgenoot VV Oosterhout . TSC won vorige week uit met 1-2 en zou het vandaag dus nog een keertje moeten doen. Oosterhout had haar zinnen gezet op een sportieve revanche.  De wedstrijd begon met 1 minuut stilte waarbij alle aandacht uitging naar Ad Roovers die afgelopen week is overleden . Hij die meer dan 65 jaar lid was en onvoorstelbaar veel voor TSC heeft betekent. Zowat de gehele familie was vandaag aanwezig om stil te staan bij dit grote verlies. De 1 minuut stilte was een zeldzaam hoogtepunt. Ondanks de honderden toeschouwers kon je een speld horen vallen , indrukwekkend.  De sportieve strijd kon beginnen en ondanks hevig tegenstand van VV Oosterhout was het toch TSC dat de betere kansen kreeg. Met name Jeroen van Leijsen, Wouter van Steijn  en Menno Kans waren dicht bij de openingsscore . Aan de andere kant was de TSC doelman Jimmy Baarh  in uitstekende vorm, bij de sporadische uitvallen was hij het die TSC in de race liet.  Toch  kwam die verdiende treffer uiteindelijk in de 32e minuut .

Aan de basis Tyron Zschusschen op rechts zijn voorzet  naar Jeroen van Leijsen die keurig de bal vrij speelde en breed gaf op Marnix van der Velden 1 -0 . TSC was nog even dicht bij nog een goal maar de inzet van Wouter van Steijn kwam via de paal terug het veld in. Na de thee eenzelfde spelbeeld. TSC wat sterker en VV Oosterhout loerend op de counter.  Pas inde 70e minuut  werd het weer even spannend, Tyrone schoot een vrije trap vol op de kruising maar dat leverde verder niets op. Stiekum  krijg je dan het onderbuik gevoel dat er zomaar eens een tegentreffer kan komen , en dan , ja wat dan ? En inderdaad in de 77e minuut een diepte pass van Sofyan Asrih  op de diep gaande spits van VV Oosterhout en die kreeg net een tikkie op de voet binnen de 16  van Joey Huisveld. De terechte strafschop genomen door aanvoerder Stijn Biemans werd onberispelijk binnen geschoten 1-1. Met nog goed 10 minuten te gaan kreeg TSC nu de moeilijke opdracht om het tij te keren . Gelukkig voor TSC gebeurde dat heel snel, met werkelijk een wereldgoal , met de bal in een keer vol op de pantoffel maakte  Tyrone Zschusschen in de 81e minuut de 2-1.  Intussen waren bij TSC Robin van Beijnen voor Jeroen van Leijsen , Bas Blokdijk voor Joury  van Gils  en Raymon Raams in het veld gekomen. Pas in de allerlaatste minuten was het opnieuw Marnix van der Velden die na een geweldige solo ook nog eens uiterst bekwaam en bekeken de 3-1  binnen schoot.  

Voor TSC opnieuw een  dik verdiende overwinning in een uiterst sportieve ontmoeting met VV Oosterhout . Een groot compliment naar beide grensrechters die vandaag lieten zien dat je met correct vlaggen  ook een leuke pot voetbal kan zien.  Komende zondag dan eindelijk de topper , TSC gaat op bezoek bij koploper Desk . Beide teams hebben na de winterstop alle wedstrijden gewonnen  en strijden voor het kampioenschap. Ongetwijfeld gaan er heel veel TSC supporters naar de Kaatsheuvel, u bent er toch ook bij om onze club aan te moedigen. Opstelling TSC : Jimmy Baarh, Stefan Kops, Wouter van Steijn , Menno Kans, Joey Huisveld, Marnix van der Velden, Tyrone Zschusschen, Sandro Ariza, Joury van Gils, Tim Rubenkamp , Jeroen van Leijsen.                                                                                                                                                                      HJ.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.