Startersleningen weer beschikbaar

Starters op de koopwoningmarkt krijgen te maken met de financiering van hun droomwoning. Gemeente Oosterhout biedt de Starterslening aan om deze jonge mensen een steuntje in de rug te geven om de financiering rond te krijgen. De “Startersleningen-pot” was bijna leeg, maar is nu weer aangevuld. Starters op de woningmarkt kunnen hun aanvraag weer indienen.

College van burgemeester en wethouders hebben besloten om geld uit de “Blijversleningenpot” over te hevelen naar de Starterslening. De Starterslening wordt vaak aangevraagd, terwijl aan de Blijverslening minder behoefte is in Oosterhout. In het laatste kwartaal van 2018 zijn namelijk elf Startersleningen verstrekt en slechts één Blijverslening* .

Starters op de koopwoningmarkt kunnen via de website van de gemeente een aanvraag indienen voor de Starterslening. Deze lening is een aanvulling op de lening die de bank verstrekt en kan net het verschil maken of iemand een huis wel of niet kan kopen.Daarnaast is het ook nog mogelijk om gebruik te maken van de Blijverslening. De voorwaarden voor beide leningen staan op de website www.oosterhout.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.