Desk rekent af met TSC 3-1

Koploper Desk  heeft in een rechtstreeks thuisduel afgerekend met haar grootste concurrent TSC  door met 3-1 te winnen. TSC stond op een achterstand van 4 punten  maar dat zijn er nu dus 7 geworden. Dat , en met de wetenschap dat er  nog maar 6 wedstrijden te gaan zijn zal Desk deze kans op een  kampioenschap zich niet meer laten ontnemen. TSC heeft zowel uit als thuis van Desk verloren dit seizoen. Toch had er vandaag meer ingezeten.    TSC begon al met de pech dat vaste doelman Jimmy Baarh geblesseerd aan de kant moest blijven, voor hem kwam Diego Theunissen in het veld. Al in de 7e minuut een grote kans voor de goed mee opgekomen Stefan Kops , echter zijn inzet ging rakelings naast.  In de 17eminuut was het wel raak  voor Desk. Door een foutje op het middenveld bij TSC kon de Desk spits de bal over Diego lobben en beheerst binnen tikken 1-0.  Juist dat was een tegenvaller voor TSC omdat die juist alleen maar aan de volle winst voldoende zouden hebben.  Toch kwam TSC steeds gevaarlijker voor het Desk doel. Met name Tyrone Zschusschen was vandaag een van de grote uitblinkers. In de 26e minuut een loeiharde vrije trap van hem waarbij de Kaatsheuvelse doelman de bal los liet , Tim Rubenkamp kwam 10 cm tekort om binnen te tikken.  In de 41e minuut opnieuw een vrije trap. Dit keer liet Tyrone er geen twijfel over ontstaan, loeihard  vanaf zo’n 25 meter schoot hij de bal langs de muur onhoudbaar binnen 1-1. Dik verdiende stand met de rust.  

Na de thee een fel verdedigend Desk dat binnen no time tegen 2 keer geel op liep.  De geblesseerde Wouter van Steijn werd vervangen door Ryan Snoeren waarmee TSC trainer Ad van Seeters duidelijk liet zien voor meer aanval te gaan.  In de 67e minuut de mooiste aanval van vandaag via de counter. Alles klopte en de bal kwam via een prachtige steekpass  op het hoofd van Ryan. Helaas was de Desk doelman vandaag zeker een van de uitblinkers met een uiterste redding  voorkwam hij een goal met de punt van de schoen.  Opnieuw een blessure bij TSC ,  de uitstekend spelende Loick  Smakman  moest naar de kant voor hem kwam Joury van Gils. En opnieuw  kwam Desk weer goed weg toen Ryan Snoeren zich vrijspeelde en de bal binnen schoof , weer die sterke doelman die een doelpunt voorkwam.  Echte kansen aan de andere kant kwamen er niet. Toch kon je wachten op een counter omdat TSC steeds meer risico ging nemen.  En ja hoor, in de 79e minuut was het zover , een scherpe uitbraak waar Mitchel Bastianen  voor Desk  wel succesvol mee omging 2-1.  Bas Blokdijk kwam nog wel voor Marnix van der Velden . Het tempo ging geleidelijk uit de strijd, Desk zocht veelvuldig blessurebehandelingen en zo rolde de wedstrijd naar het einde . Zelfs in blessuretijd  werd het nog zuurder voor TSC . opnieuw een uitbraak en weer raak voor Desk 3-1.  Al met al een zure nederlaag. Desk was beter in het benutten van de kansen , het spel ging wel gelijk op maar de goals maken het verschil.  Voor TSC zal het opnieuw een strijd gaan worden in de nacompetitie als men of 2e wordt de 2eperiode binnen kan slepen. Enige meevaller vandaag , door het verlies van Gilze blijft TSC  wel 2e in de rangschikking , echter  we staan nog wel met lege handen. 2e paasdag komt Groen Wit op bezoek en ook die spelen nog steeds voor de prijzen.  Opstelling TSC  : Diego Theunissen, Joey Huisveld, Loick Smakman , Menno Kans, Stefan kops, Tim Rubenkamp, Marnix van der Velden, Jeroen van Leijsen, Tyrone Zschusschen, Sandro Ariza, Wouter van Steijn.                                                                 HJ

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.