VV Oosterhout knokt zich terug en wint ruim van SCO

Collectief en de juiste spirit onmisbare ingrediënten voor een wedstrijd

Zondag 14 april jongstleden speelde VV Oosterhout zijn laatste derby van dit seizoen. De laatste derby was ook de minst drukbezochte jammer want SCO en VV Oosterhout zijn buiten de wedstijden om twee echte vriendenclubs.

De wedstrijd vandaag stond onder leiding van Jochem Masman hij floot een onberispelijke partij, jammer van de rode kaart voor Luc van Dongen want daar was de wedstrijd niet naar.

Na de twee verliespartijen tegen (ex) titelkandidaat TSC tijd om weer eens een overwinning te behalen.

Aftastend begin: beide ploegen begonnen behoudend aan de wedstrijd. In de 6de minuut echter kreeg Stijn Biemans al de gelegenheid om te scoren vanuit een vrije trap rechts op de zestien meter, zijn schot werd gekeerd door Liam van Roon. In de 14de minuut liet Kevin Tempelaars zich foppen door Tom Rijvers en 1 op 1 liet laatstgenoemde Ramon Everduim kansloos 0-1. Tot de 32ste minuut was SCO de bovenliggende ploeg en hadden zij een paar kansen om de voorsprong te vergroten. De verdedigers van VV Oosterhout en Ramon Everduim zette alle zeilen bij om dit te voorkomen en dat lukte. In de 32ste minuut werd Yamani el Aharchaou halverwege de helft van SCO ingespeeld met een paar mooie acties penetreerde hij de verdediging van SCO, zijn voorzet kwam terecht bij Stijn Biemans die dit buitenkansje verzilverde 1-1. 

In de 35ste minuut een vervelende blessure voor de aanvoerder van SCO Tim Ardon, Liam van Roon raakte hem vol op zijn achterhoofd en hij was even groggy. In de tweede helft werd hij vervangen door Berrie van Dijk. In de 42ste minuut een dot van een kans voor SCO de kopbal was een prooi voor Ramon.

Een andere wedstrijd: Richard van Gils wisselde in de rust Sefa Yalcindag (teruggekomen van een blessure) voor Emiel van Pelt. Meteen na de hervatting ging Emiel goed door en lanceerde hij Dennis van Munster die simpel de 2-1 binnentikte. Nauwelijks twee minuten later was het weer Dennis die na goed doorgaan van Yamani de 3-1 liet aantekenen. In de 62ste minuut werd Kevin van de Heijkant, die een goede partij speelde, met een blessure gewisseld voor Wesley Stadhouders, die op het veroorzaken van een penalty na, sliding te laat ingezet een prima partij speelde. Bij SCO kreeg Diogo Apolonia een gele kaart vanwege mekkeren op de leiding. In de 70ste minuut verzilverde Tom Rijvers de eerder aangehaalde strafschop 3-2. Nauwelijks een minuut later vergrootte Dennis na goed doorgaan van Eric Boateng de marge weer tot 2 en scoorde hij de 4-2. Emiel had er zin vandaag jammer dat een mooie actie van hem geen doel trof. Na een rode kaart voor Luc van Dongen vanwege met gestrekt been inkomen op Eric Boateng was de wedstrijd gespeeld en hees SCO de witte vlag. VV Oosterhout ging echter door en Emiel scoorde in de 81ste minuut de 5-2. De moegestreden Yamani werd vervangen door Joey Vreijsen, die zelfs ook nog ballen van het dak haalt. Wesley Stadhouders liet zien dat hij naast verdedigende kwaliteiten ook aanvallende heeft hij was al een keer op komen stomen zonder resultaat de tweede keer bracht hij echter Eric in stelling met een niet te missen kans en dat deed hij dan ook niet 6-2.

Conclusie: SCO met sterke individuele acties tot de dertigste minuut de bovenliggende partij. Hierna was het VV Oosterhout dat als collectief een dik verdiende 6-2 overwinning heeft binnengesleept.

Volgende week de uitwedstrijd tegen VV Waspik, traditioneel een moeilijke tegenstander voor VV Oosterhout. Adres VV Waspik: Sportpark ‘Elzenhage’, Stadhoudersdijk 33, 5165 RG  Waspik.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.