Johan Westra vertrekt per 1 oktober bij Thuisvester

Thuisvester gaat over op eenhoofdig bestuursmodel

De Raad van Toezicht van Stichting Thuisvester heeft in 2018 besloten dat Thuisvester overgaat naar een eenhoofdig bestuur. Pierre Hobbelen zal die taak per 1 oktober 2019 op zich nemen. Johan Westra vertrekt bij Thuisvester per 1 oktober 2019. 

Woningcorporatie Thuisvester verhuurt ca. 17.000 woningen in de gemeenten Geertruidenberg, Oosterhout, Rucphen en Zundert. Thuisvester investeert zeer actief in nieuwbouw en de duurzaamheid van de bestaande woningen. De beschikbaarheid van woningen en de beperking van de woonlasten voor de doelgroep staan bij Thuisvester centraal. Voor de overgang naar een eenhoofdig bestuur is dit een goed moment. De organisatie werkt volgens de Woningwet 2015. In 2018 zijn de fusie met SHBO en de omvangrijke overname van woningen en leningen van collega corporatie WSG afgerond. Ook de komende jaren zal Thuisvester zich verder ontwikkelen. Het nieuwe Ondernemingsplan 2019-2022 “Wij geven thuis” zet daarvoor de lijnen uit. 

Directeur-bestuurder Pierre Hobbelen zal deze verantwoordelijkheid op zich te nemen, ondersteund door het Management, de Controller en een aan te stellen bestuurssecretaris. 
Pierre Hobbelen is werkzaam bij Thuisvester sinds 1 oktober 2009. Sinds 1 oktober 2014 is Pierre directeur-bestuurder van Thuisvester. In zijn eerdere loopbaan was Pierre onder meer actief in het veld van commercieel vastgoed, facility en hospitality, onder andere bij de Efteling en in de Hotelbranche. 

Bestuursvoorzitter ir. Johan Westra zal Thuisvester per 1 oktober 2019 verlaten. Hij staat open voor een nieuwe professionele uitdaging voor de afsluitende jaren van zijn loopbaan. Johan Westra startte op 1 april 1996 bij de Oosterhoutse rechtsvoorganger van Thuisvester als directeur, vanaf 1997 tevens als bestuurder. De Raad van Toezicht spreekt waardering uit voor de wijze waarop Johan Westra deze jaren leiding heeft gegeven aan Thuisvester en rechtsvoorgangers. Thuisvester staat er goed voor. Een datum voor een afscheidsbijeenkomst van Johan Westra in de tweede helft van september wordt nog bekend gemaakt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.