OOSTERHOUTSE SPORTWEEK MET RUIM 120 DEELNEMENDE KLASSEN

De week van 13 t/m 17 mei staat in het teken van de Oosterhoutse Sportweek. In deze week worden meer dan 120 sportclinics georganiseerd, waaraan ongeveer 3100 leerlingen van basisscholen en hun leerkrachten deelnemen. Het doel is om de leerlingen kennis te laten maken met verschillende sport- en beweegactiviteiten. De betrokken sportaanbieders laten gezamenlijk zien hoe leuk het is om te sporten en te bewegen. De week wordt georganiseerd door Moove in samenwerking met sportverenigingen en sportaanbieders in Oosterhout.

Breed aanbod

Basisscholen in Oosterhout hebben zich massaal ingeschreven bij Moove. Onder schooltijd kunnende klassen kennismaken met allerlei sporten. Het aanbod is breed en varieert van teamsporten (honkbal, korfbal, voetbal, hockey, beachhandbal en beachvolleybal) tot individuele sporten (atletiek, biljarten, judo, wielrennen, boogschieten en zwemmen). De groepen 1 en 2 kunnen deelnemen aan Kidsafety en Funkey Hockey. Tijdens de sportweek wordt crossfit georganiseerd voor de kinderen en op vrijdag is er een badmintonclinic. 

Nieuw dit jaar: The Daily Mile

The Daily Mile is over komen waaien vanuit het Verenigd koninkrijk en wordt steeds populairder onder basisscholen in Nederland. Het doel van The Daily Mile is simpel: fittere kinderen door 15 minuten per dag te (hard)lopen op school. Moove daagt de basisschoolklassen uit! Tijdens de Oosterhoutse sportweek starten 650 leerlingen verdeeld over 24 klassen met een kick-off, waarna ze 15 minuten gaan (hard)lopen onder schooltijd. Tot aan het eind van het jaar wordt gekeken of het klassen lukt om dit moment structureel één keer per week in te plannen. Ben je geïnteresseerd als klas? Neem dan contact op met Moove.

Dankzij alle sportaanbieders en verenigingen is er een mooi sportaanbod ontstaan voor de basisscholen. We wensen iedereen veel beweegplezier toe tijdens de Oosterhoutse sportweek!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.