Jubileumpenning voor Twins Sporting Club

Twins Sporting Club Oosterhout werd in 1969 opgericht en bestaat dit jaar dus vijftig jaar. Dat jubileum wordt zaterdag 11 mei a.s. gevierd. Bij die gelegenheid zal locoburgemeester Marian Witte de gemeentelijke jubileumpenning uitreiken aan de vereniging. Toekenning van de penning is naar de mening van het college van burgemeester en wethouders op zijn plaats gezien de bijzondere verdiensten voor de Oosterhoutse samenleving. 

Twins Sporting Club werd opgericht door enkele heren die de honkbalsport een warm hart toe droegen en prima in de gaten hadden dat het voetbalseizoen en honkbalseizoen feilloos op elkaar aansloten. Grote Nederlandse voetbalverenigingen hadden destijds een eigen honkbalafdeling. Het Oosterhoutse TSC (vandaar Twins Sporting Club) ging mee in de motivatie en de geboorte van Twins was een feit.

De jaren daarna maakte Twins een gestage groei door en inmiddels behoort de vereniging al vele jaren tot de grotere Nederlandse honk- en softbalverenigingen. De ligging buiten de randstad maakt dat de vereniging een magneetfunctie heeft voor talenten in het zuiden van ons land en België. Twins is zowel bij de heren als bij de dames actief in de hoogste Nederlandse competities. Twins is ook altijd leverancier geweest van spelers en speelsters voor de nationale teams.

Sinds zes jaar is Twins gastheer voor de Battle At The Castle (BATC). Dit jeugdtoernooi voor zowel honk- als softbal is het grootste in haar soort in Europa. Spelers en speelsters tussen 10 en 18 jaar uit tal van landen hebben inmiddels kennis gemaakt met Twins en BATC.

Conform de “Verordening onderscheidingen gemeente Oosterhout” kan een jubileumpenning worden toegekend aan “bedrijven, verenigingen, instellingen of organisaties, die tenminste een gouden jubileum vieren dan wel een jubileum boven de vijftig jaar  waarbij het aantal jaren deelbaar is door 25, en die – zulks ter beoordeling van burgemeester en wethouders – zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Oosterhoutse gemeenschap”. Twins Sporting Club Oosterhout voldoet aan deze vereisten en komt daarom in aanmerking voor toekenning van de gemeentelijke Jubileumpenning.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.