19 mei opening Zomerseizoen Stadstuin de Schelp

Op zondag 19 mei a.s. om 15.00 uur start het zomerseizoen in Stadstuin de Schelp weer. U bent tot medio septemberieder weekend van harte welkom om te genieten van dit prachtige stuk natuur in het stadshart van Oosterhout. Of wandel vrijblijvend eens binnen tijdens de gratis toegankelijke zondagmiddagconcerten.

2018 was een prachtig seizoen met afwisselende optredens, kunst van oud-docenten en -cursisten van H19 ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van H19 en enkele romantische huwelijksvoltrekkingen. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind, en konden alle optredens doorgang vinden. Dank aan alle bezoekers, muzikanten, zangers, vrijwilligers en sponsoren voor alle betrokkenheid! 

Traditiegetrouw wordt het seizoen geopend door iemand met een grote betrokkenheid bij de cultuur in Oosterhout. Dit jaar zijn wij verheugd te kunnen melden dat burgemeester Mark Buijs zijn medewerking hiervoor heeft toegezegd.

Na het openingswoord zullen de muzikale klanken van de band “Overzee” door de stadstuin klinken. Deze Eindhovense band speelt eigen werk. Warme, gevoelige en dan weer brutale Nederlandstalige chansons worden afgewisseld met swingende instrumentale nummers. 

De band bestaat uit Elke Wichers (zang / percussie), Pieter Thijssen (gitaar / bandoneon), Peter Cornelis (sopraansax / tenorsax / percussie),  Teo Kleintjes (contrabas / geluidstechniek) en Miguel Munoz-Ortiz (percussie / conga’s / cajon).

Dit jaar zal de beeldententoonstelling geheel worden verzorgd door de kunstenaar Nick Vermeulen, Reign59 uit Oosterhout. Een 25-tal werken in steen en brons zullen het gehele seizoen te bezichtigen zijn. Al sinds zijn jeugd houdt hij zich bezig met tekenen, schilderen en ontwerpen. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren een nieuwe passie gevonden in beeldhouwen. Zijn inspiratie krijgt hij vooral door goed om zich heen te kijken. Wat hem bevalt of aanspreekt, verwerkt hij graag in mooie strakke lijnen, rondingen en welvingen. Zie ook www.reign59.nl

Vanaf 19 mei tot en met 15 september is de tuin iedere vrijdag, zaterdag en zondag vrij toegankelijk  tussen 10.00 en 17.00 uur om de unieke kunsttentoonstelling te bewonderen.

Het muzikale programma op de zondagmiddag is ook dit seizoen weer zeer gevarieerd. Laat u eens verrassen door o.a.: Symfonisch RuimteOrkest Zevenbergen, Jazzith, de Grote Oosterhoutse Kenniskwis, Rensz Gorisse, Navenant, Bredaasch Showorkest s-Toffe Jongens en ComboNosta. En na het optreden van Het Houts Orkest (voorheen Fanfare Amicitia) medio september sluiten we het seizoen weer af. 

U vindt Stadstuin de Schelp aan het parkeerterrein de Vijzel aan de St. Janstraat in Oosterhout. Meer informatie kunt u vinden  op onze website www.stadstuindeschelp.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.