TSC – ZIGO poeh poeh 2-1

Op het nippertje en in de blessuretijd maakt Ryan Snoeren voor  TSC de winnende  en de alles verlossende treffer.  Maar wat zag het er lang  slecht uit voor de ploeg uit Oosterhout met die hoge ambitie. TSC moest het vandaag op gaan nemen tegen het Tilburgse ZIGO . De ploeg waar we een paar jaar geleden het kampioenschap uit handen gaven. Dus een reden temeer om die ploeg  die in degradatie problemen verkeert een zetje mee te geven, zou ik zeggen . Gewoon onze sportieve plicht doen en stiekem wat genieten van leedvermaak.  Maar helaas zou het allemaal anders gaan lopen. TSC begon sterk en aanvallend. Toch waren de eerste tegenstoten van ZIGO niet zonder gevaar. En al na 10 minuten werd die angst bewaarheid. De verdediging van TSC onder druk bij een voorzet en een van de verdedigers schoot in eigen doel 0-1. TSC doelman Jimmy Baarh , later uitgeroepen tot man off de match was  volkomen kansloos.  Na een half uur spelen  vielde enige gele kaart  in deze sportieve wedstrijd en die was terecht voor Loick Smakman bij een verdedigende actie.  Het duurde allemaal wat te lang maar gelukkig voor TSC was het in de 38e minuut Tim Rubenkamp  die beheerst de 1-1 binnen schoot in de verre hoek.  Waar iedereen wel dacht dat TSC het dan in de 2e helft snel zou gaan af maken  kwam men bedrogen uit. TSC begon na rust gelijk met 2 vervangers, Stefan Kops  kwam voor Robin van Beijnen en Ryan Snoeren voor Joey Huisveld. Dit alles had toch wel te maken met het idee om aanvallend  wat extra druk op die Tilburgse defensie te zetten.  Het bleek ook wel zijn uitwerking te hebben. Alleen dat 2e doelpunt wilde maar niet vallen en de angst voor opnieuw een tegengoal  ging steeds meer mee spelen. Z IGO  ging voor 1 punt , ging tijd rekken  en deed alles binnen de perken om het spel van TSC te ontregelen.  Met nog 15 minuten te gaan kwam Bas Blokdijk in het veld voor Raymon Raams om de druk naar voren nogmaals te vergroten. Uiteindelijk heeft dat voor TSC ook nog het gewenste resultaat opgeleverd al duurde dat in mijn ogen wel heel erg lang. Pas in blessuretijd was het TSC dat de uiteindelijk dik verdiende winnende treffer op het score bord kon laten bij schrijven. Een prachtige voorzet van Tyrone Zschusschen tot op de strafschopstip was voldoende voor de hoog opspringende Ryan Snoeren om de bal perfect  onhoudbaar tegendraads binnen te koppen 2-1. Zondermeer een verdiende overwinning maar de wedstrijd op zich was vooral aan TSC zijde slecht te noemen. Van ZIGO als  mogelijke degradant mag je dat verwachten . Van een TSC  met hoge ambities  had ik veel meer verwacht.  Langs de andere kant als je een slechte wedstrijd toch weet te winnen dan doe je het op zich weer goed.  Volgende week uit naar Irene ’58 in den Hout.  TSC heeft aan 1 punt voldoende voor de definitieve 2e plaats  en wie weet heeft Irene ’58 aan 1 punt voldoende voor handhaving.  Gaat er mogelijk handje klap plaats vinden, wie het weet mag het zeggen ?  Opstelling TSC :  Jimmy Baarh, Robin van Beijnen, Loick Smakman, Joey Huisveld, Menno Kans, Tim Rubenkamp, Marnix van der Velden, Jeroen van Leijsen, Joury den Boogert, Tyron Zschusschen, Raymon Raams.                                                                              HJ    

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.