Huurders tonen veel belangstelling voor zonnepanelen

Huurders van Thuisvester kunnen nu ook profiteren van de zon. De woningcoöperatie werkt samen met Wocozon en de onafhankelijke vrijwilligers van Oosterhout Nieuwe Energie. Hoe huurders in Oosterhout profiteren van zonnestroom presenteren ze op een aantal informatieavonden. Op 22, 29 mei en 5 juni zijn huurders uit Dommelbergen vanaf 19:30 uur van harte welkom in activiteitencentrum Dommelbergen.
Prachtig resultaat
In het eerste kwartaal van 2019 waren al succesvolle bijeenkomsten voor de wijken Centrum, Slotjes en Oosterheide. Veel huurders toonden belangstelling voor het aanbod voor zonnepanelen. Inmiddels wekken al meer dan 200 huishoudens in Oosterhout hun eigen stroom op met de zonnepanelen op hun huurhuis.
Positief kritisch
De huurders van Thuisvester zijn enthousiast, maar ook positief kritisch. “Ze weten al best veel van energiebesparing en opwekken en stellen goede vragen” vertelt Gert Wagenvoort, één van de vrijwilligers van Oosterhout Nieuwe Energie. “Erg mooi om te zien hoe enthousiast de bewoners zijn die zelf energie opwekken.”
Onafhankelijk advies
Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) is een ideële coöperatie die het gebruik van duurzame energievormen in Oosterhout belangeloos stimuleert. Zij komt voort uit de daadkracht van vrijwillig betrokken ondernemers en inwoners uit Oosterhout. Ze helpen bewoners en bedrijven in Oosterhout met onafhankelijke informatie en adviezen. Bezoek de website voor meer informatie www.oosterhoutnieuweenergie.nl

2 Comments

  1. Komende woensdag is onze wijk aan de beurt voor informatie m.b.t. zonnepanelen. Ik ga daar niet naar toe want ben dan te moe om nog iets te doen. Ik wil überhaupt geen zonnepanelen omdat ik het héél lelijk vind die dingen op het dak en of ik er nu qua geld veel mee opschiet daar heb ik mijn ?? bij. Mijn huis is helemaal geïsoleerd maar betaal me scheel aan energiekosten terwijl anders was beloofd. Waarom zijn er geen zonnepanelen die op dakpannen lijkenr een stuk beter uit

    • Aan lelijkheid valt niet veel te doen, maar qua besparing: onze 10 panelen van 260kw per stuk heeft de energierekening met € 80 per maand omlaag gebracht.
      Dakpanvorm is er, maar vele malen duurder dan vlak paneel.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.