Vandaal vernielt afrastering weiland

Een 25-jarige man uit Noordeloos is zaterdag 1 juni 2019 omstreeks 09.50 uur door de politie op een weiland langs de A27, ter hoogte van de Hoogstraat aangehouden voor vernieling. De man had afrasteringspaaltjes uit de grond getrokken rondom het weiland, dit zorgde voor paniek onder de grazende koeien. De wat verward overkomende man kwam op de snelweg zonder benzine te staan en is toen het weiland opgelopen, waar hij de vernielingen pleegde. Er zijn geen aanwijzingen dat het vandalisme te maken heeft met gericht en / of georganiseerd dierenDe politie kreeg  zaterdagmorgen omstreeks 09.40 uur een melding dat aan de Hoogstraat een onbekende man koeien had los gelaten.  Twee agenten waren snel ter plaatse. Ze zagen de bedoelde persoon op het weiland lopen. Hij maakte een wat verwarde indruk.  De dienders vroegen hem naar zijn legitimatiebewijs. De man vertelde dat dit in zijn auto lag. Hij wees daarbij op een Audi die op de vluchtstrook van de snelweg A-27 stond. Op de vraag waarom hij de afrastering van het weiland vernield had gaf de man als antwoord aan de agenten dat hij dat niet wist. Hierop is hij ter zake vernieling aangehouden.

Spontane actie

Vervolgens hebben de agenten de auto van de verdachte onderzocht. Ze zagen dat er circa tien meter achter de auto op de vluchtstrook een gevarendriehoek stond. Een berger probeerde de auto te starten dit lukte niet.  De verdachte verklaarde later aan het bureau dat hij zonder benzine kwam te zitten. Hij was vervolgens door de weilanden gaan lopen waarbij hij onderweg paaltjes uit de grond trok. Op de vraag waarom hij dat deed verklaarde hij dat dit een spontane actie was.  Hij toonde zich bereid de schade aan de boer te vergoeden.  Bij de verdere afdoening door het Openbaar Ministerie zal het waarmaken van deze toezegging meegewogen worden. Hij is om 17.30 uur vrijgelaten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.