Stefan van Aarle stopt als Stadsmanager

Sinds augustus 2016 Is Stefan van Aarle met veel plezier binnenstadsmanager in Oosterhout. Een binnenstad met forse uitdagingen als gevolg van de transitie van de retailsector en het veranderende consumentengedrag. Met een team van onder andere ondernemers, vastgoedeigenaren en vertegenwoordigers van de gemeente Oosterhout heeft hij de laatste drie jaar de basis gelegd voor een binnenstad die klaar is voor de toekomst. Te beginnen met een binnenstadsvisie die uitgaat van de ‘nieuwe tijd’ en door partijen weer te laten samenwerken. Samen hebben we veel bereikt. Er ligt een duidelijke koers en er worden weer volop activiteiten in de binnenstad georganiseerd. 

Deze week heeft hij de leden van de Stichting Bruisende Binnenstad medegedeeld dat hij zijn overeenkomst met de Stichting per 1 augustus aanstaande beëindigt dit maakte hij zaterdag 15 juni bekent tijdens de uitzending van Oosterhout Vandaag.

Dat was voor Stefan geen eenvoudige keuze, met name vanwege de fijne samenwerking met al die personen met een hart voor Oosterhout en de binnenstad. 

Desondanks is hij tot het besluit gekomen om te stoppen. En wel om de volgende drie hoofdredenen (in willekeurige volgorde):

Na de zomer moet het proces starten van een nieuwe BIZ (de huidige BIZ loopt af per 31-12-2020). Hij is van van mening dat een nieuwe binnenstadsmanager dat proces hoort te trekken. Hij heeft de laatste drie jaar mogen bouwen aan een stevige basis. Het is nu aan een ander persoon om de ingeslagen weg te continueren met nieuwe inzichten en een frisse aanpak. Strategie is hem meer op het lijf geschreven dan uitvoering. De eerste twee jaar was het bouwen aan een visie en een samenwerking maar sinds de start van de BIZ is het accent verschoven naar uitvoering, zoals de organisatie van evenementen. Met evenementenmanager Marie-Cécile Donders aan boord en haar daadkrachtige aanpak kan hij met geruststelling terugtreden. Het is zijn visie om in plaatsen waar hij stadsmanager is maximaal 3 tot 4 jaar actief te zijn. Gezond ondernemerschap is in zijn ogen ook ‘doorselecteren’ in opdrachten. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de ingeslagen weg succesvol wordt gecontinueerd. Met veel interesse en betrokkenheid blijf hij Oosterhout volgen. Maar eerst gaat hij er zelf nog vol voor de komende periode tot 1 augustus!

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.