Nieuwe betaalbare maaltijdvoorziening voor huurders De Doelen

Een gezamenlijk initiatief leidt tot een nieuwe maaltijdvoorziening voor huurders van de aanleunwoningen bij De Doelen

De huurders van de aanleunwoningen bij woonzorglocatie De Doelen in Oosterhout kunnen sinds kort gebruikmaken van een nieuwe aanbieder van betaalbare en gezonde maaltijden. Hennie van Werven en Johan Korthout, coördinatoren van Samen aan Tafel, locatie De Doelen lichten dit toe: “Dit is het resultaat van het initiatief van een aantal naasten van de huurders. Enige tijd geleden ontvingen we een bericht van Volckaert dat zij de prijs van de maaltijd aanzienlijk moesten verhogen om kostendekkend te kunnen zijn. En toen zijn we op zoek gegaan naar alternatieven.”

Na signalen van onder meer de Huurders Commissie SHBO/Thuisvester en enkele familieleden is onder begeleiding van wethouder Clemens Piena (Zorg & Welzijn) een traject opgestart om tot een mogelijkeoplossing te komen. Wethouder Piena: ”Naast de verhoging van de maaltijdprijs door de Volckaert bleek vooral dat het niet meer samen kunnen eten een groot gemis was voor de bewoners. Hierop hebben we verschillende partijen aan tafel uitgenodigd om gezamenlijk naar een oplossing te gaan zoeken.”

Geheel in de lijn van de participatiegedachte heeft het nieuw opgerichte “Samen aan Tafel” met het Senioren Collectief van Oosterhout een plan ontwikkeld om een gezonde maaltijd te bieden voor een vriendelijke prijs. Hiervoor is de samenwerking gezocht met een cateraar(Eeterij D’n Bal) die een 2-gangen menu aanbiedt. Samen eten kan nu dus nog steeds in de gemeenschappelijke ruimte van woonzorglocatie De Doelen. Vrijwilligers (onder meer via oosterhoutvoorelkaar.nl) en naasten van huurders nemen de taak op zich om de maaltijd uit te serveren. Het plan is met veel enthousiasme ontvangen. Er wordt gestart met een proef voor twee weken en bij voldoende belangstelling wordt het idee verder uitgerold. 

‘Een mooie oplossing en een bijzonder initiatief in de gemeente Oosterhout’, aldus wethouder Clemens Piena en ook Annet Boekelman, bestuurder van Volckaert, is erg blij met dit resultaat en complimenteert iedereen met deze goede oplossing en constructieve samenwerking.

2 Comments

    • Beste lezer. Bedankt voor uw vraag.
      U kunt deelnemen aan de avondmaaltijden als u zelfstandig kunt eten en komen. Kosten zijn €9,50. Een 2 gangen menu per dag 7 dagen per week. U kunt zich aanmelden overdag bij het Senioren collectief in de doelen en rond 17:00u lopen er ieder dag medewerkers van Samen aan tafel rond in de recreatiezaal. U kunt ook bellen met 06-24631470

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.