Virusaanval bij Theek5

Dinsdag 11 juni 2019 is Theek 5 geconfronteerd met professionele cybercriminaliteit, ze zijn namelijk getroffen door een geavanceerde virusaanval. Met het doel om op een ongeoorloofde manier aan geld te komen hebben criminelen een deel van de gegevens opzettelijk kapot gemaakt. Duidelijk is dat het niet een bewuste aanval op Theek 5 is geweest. Het had iedere organisatie kunnen zijn. De aanval was niet gericht op het verkrijgen van persoonsgegevens. De gegevens van de klanten zijn niet bereikt of verspreid. Deze zijn bij Theek 5 apart opgeslagen en goed beveiligd. Theek5 heeft de aanval meteen gemeld bij de politie en volgens hun wettelijke verplichting ook bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Het heeft veel tijd en inspanning gekost om alles weer op orde te krijgen. Hierdoor heb je als klant mogelijk de afgelopen dagen niet de dienstverlening ontvangen die je normaal gesproken van van Theek5 gewend bent.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.