Familiefietsdag op 7 juli

Op zondag 7 juli organiseert de Stichting Oosterhoutse Fietsdagen weer de jaarlijkse FamilieFietsdag.
Ook dit jaar is er een fietspuzzeltocht van 20 of 40 kilometer te rijden, waarin we op zoek gaan naar het geheim van de graskabouters.
Graskabouters kunnen wel 400 jaar oud worden. Als ze tenminste niet worden opgegeven door een havik of een wolf.
Hiervoor drinken ze een geheim elixer.  Ieder jaar geeft de Oosterhoutse graskabouter Owout een ingrediënt prijs van dit elixer.
Kom je ook mee zoeken?
Start is van 10.00 tot 13.00 uur bij Floralia Park aan de Beneluxweg (en dus niet zoals in de Zomerkrant stond bij Sportpark Slotbossetoren!)
Je kunt hier inschrijven en direct vertrekken op zoek naar de kabouters.
Deelname kost € 5,- per persoon. Hiervoor krijg je een routebeschrijving op papier of GPS, iets lekkers voor onderweg, een gratis ijsje op de route en je maakt bij terugkomst kans op de dagprijs. Daarvoor moet je natuurlijk wel het onbrekende ingrediënt van het kaboutelixer goed hebben.
Kinderen tot 16 jaar fietsen gratis mee.  Steppers en wandelaars zijn ook welkom.

Op de Familiefietsdag houden we tevens voor de 4e keer het Open Oosterhouts Kampioenschap Slowbiken.  Ofwel wie fietst het langzaamst, zonder het parcours te verlaten en met de voeten de grond te raken.
Dit doe je op een parcours van 11×1 meter, op een speciale cheetah-bike.  Een echt behendigheidsspel, waarin het gaat om evenwicht, controle en concentratie.
Voor kinderen is er een aparte competitie en zij mogen op de eigen fiets.

Iedereen mag het een keer proberen. Deelname hiervoor is gratis. Voor de beste (langzaamste) tijd is er weer een mooie trofee te winnen.

Meer informatie op www.oosterhoutsefietsdagen.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.