Toer de Boer gaat weer van start

Het is weer bijna zomervakantie dus Toer de Boer gaat weer van start. In de gemeenten Oosterhout en Drimmelen zetten verschillende agrarische bedrijven  hun deuren open om bezoekers te ontvangen en hun te vertellen over het bedrijf en de werkzaamheden.

De agrarische sector is de laatste tijd nogal eens in het nieuws: klimaatbeleid, kringlooplandbouw, transitie, krimp aantal bedrijven, stoppende boeren, gebrek aan opvolging, schaalvergroting, faire prijs voor de producent zijn zo een aantal termen die langs komen. Om nog maar te zwijgen over het Veehouderijbeleid van de  provincie  Noord Brabant. 

Hoe denkt de agrarische ondernemer met deze zaken om te gaan? Wat zijn bedreigingen en wat kansen? Wat is de visie van de ondernemer op de toekomst van zijn of haar bedrijf? 

Daarnaast krijgt u natuurlijk een heel goede indruk van de agrarische sector van vandaag de dag. En ziet u waar u voedsel vandaan komt.

Genoeg redenen dus om eens een Toer de Boer bezoek af te leggen  en met de ondernemer in gesprek te gaan. Het eerste Toer de Boer bezoek is op dinsdag 9 juli  a.s. Het complete bezoekschema  staat op www.toerdeboer.nl.

Voor dinsdag 9 juli staan de volgende bezoeken gepland:- Tussen 10.30 en 12.00 uur bij loonbedrijf van Ginneken aan de Statendamweg 105 in Oosterhout,- Tussen 13.30 en 15.00 uur bij de familie van der Spek aan de Dirk de Botsdijk in Lage Zwaluwe. Zij hebben er een zorgboerderij met theetuin en een biologisch akkerbouwbedrijf dat werkt volgens “Demeter”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.