Samen bouwen aan Slotjes-Midden

Wijkplan Slotjes-Midden ziet kansen voor fijne leefomgeving

De Gemeente Oosterhout wil graag samenwerken met inwoners en partners aan een fijne leefomgeving in straten, buurten en wijken in Oosterhout. Inwoners van Slotjes-Midden zijn opgestaan en hebben een bewonersorganisatie opgezet. Ze hebben een wijkplan opgesteld, waarin zij aangeven waar de kansen zitten om de leefomgeving te verbeteren. College van burgemeester en wethouders van Oosterhout heeft dit plan omarmd en gaat zich samen met de inwoners en andere organisaties (zoals Thuisvester en de wijkagent) inzetten om de grootste actiepunten op te pakken. 

Het plan richt zich in eerste instantie op:• meer ontmoeten en elkaar leren kennen • samenwerken aan een opgeruimde buurt • aanpakken van overlastlocaties (geluid, vuil, overbewoning, parkeren en verkeer) 

De fase van de renovatie van Slotjes-Midden is ingegaan. Er zijn al prachtige woningen gebouwd en ook speelplekken, het groen en de inrichting van de straten zorgen voor een kwaliteitsimpuls. Wanneer ook de leefomgeving een boost heeft gekregen, is Slotjes Midden weer een prachtbuurt waar het goed wonen en leven is. 

Samen met de buurtcoördinator, betrokken inwoners en maatschappelijke partners is actief gekeken naar het reilen en zeilen in de buurt Slotjes-Midden en waar de buurt een impuls kan gebruiken. Allereerst vraagt het plan aandacht voor de oudere bewoners in de wijk. Voor hen is hulp en zorg nodig en het is fijn als buurtbewoners er voor elkaar kunnen zijn. Door elkaar te leren kennen, is het makkelijker hulp te vragen. Dat geldt ook voor de maatschappelijke partners. 

“De sociale opgave in de wijk is een uitdaging waar we schouder aan schouder met de bewoners aan de bak moeten. Slotjes-Midden is een mooie wijk, die de komende jaren nog veel mooier gaat worden. Door met elkaar in gesprek te gaan kunnen we ook de sociale samenhang verbeteren. Het is goed te merken dat de eerste resultaten daarin al tijdens het opstellen van het wijkplan zichtbaar zijn geworden.” stelt wethouder Clèmens Piena. 

De buitenruimte is rommelig door het vele zwerfafval en het verkeerd aanbieden van afval. Inwoners en gemeente gaan zich daarom samen inzetten om de buurt schoon te maken én te houden. Ookgaat de aandacht naar aanpakken van overlastlocaties. Dit zijn plekken waar bijvoorbeeld (veel) te hard wordt gereden, verkeerd wordt geparkeerd, of waar veel geluidsoverlast is door overbewoning. 

Clèmens Piena: “Ook hierin werken we samen met de inwoners en maatschappelijke instanties. Het is fijn wanneer inwoners meldingen doen, zodat politie of handhavers kunnen ingrijpen. Ook kijken we of we openbare ruimte kunnen aanpakken om de verleiding tot ongewenst gedrag weg te nemen.” 

De door de gemeente ingehuurde buurtcoach Leo van Gerven is de kartrekker in Slotjes-Midden en enthousiast over de samenwerking; “Het is fijn dat iedereen wil meewerken aan het wijkplan. Het is echter wél doorpakken nu. Buurtbewoners zijn gemotiveerd en het helpt als we ook op korte termijn resultaat zien.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.