Tarieven niet omhoog bij de Basiliek

Evaluatie parkeergarage Basiliek

Parkeergarage Basiliek is begin 2016 geopend. Omdat het aantal bezoekers in het eerste jaar tegenviel heeft het college enkele acties ingezet. Zo zijn voor een aantal onderdelen lagere tarieven gesteld. Deze maatregelen zijn nu geëvalueerd. Het beoogde doel om meer omzet van parkeergarage Basiliek te genereren is bereikt. Tussen eind 2016 en begin 2019 groeit deze gestaag. De inkomsten blijven echter achter bij de prognose. Het college heeft op basis van de evaluatie besloten om de goedkope dagkaarten voor ondernemers om hun klanten te bedienen te handhaven. Ook het goedkope dagtarief van 6 euro blijft bestaan. De prijs voor een 24/7-kortingsabonnement blijft gelijk en zal worden bekeken in relatie tot alle parkeervergunningen. Verder zal onderzocht worden of belparkeren kan worden ingevoerd in de parkeergarage en er een (betaalbaar) reserveringsysteem kan komen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.