Eerste Marktconcert rondom Maarschalkerweerdorgel: “Orgelpreuvement”

Ook in 2019 wordt er wederom een serie Marktconcerten georganiseerd op het Maarschalkerweerd-orgel van de St. Jansbasiliek te Oosterhout. Marktconcerten zijn gratisinloopconcerten die in de zomermaanden (juli/augustus) telkens plaats vinden op de zaterdagmiddagen (aanvang: 14.30 uur) tijdens de markt en de openstelling van de St. Jansbasiliek. Zij duren ongeveer driekwartier en kennen een lichtvoetige programmering.  De afgelopen jaren hebben vele bezoekers genoten van deze concerten tijdens de openstelling van de St. Jansbasiliek op de zaterdagmiddagen.

Het eerste Marktconcert vindt plaats op zaterdag 6 juli a.s. (aanvang: 14.30 uur/toegang:gratis) en wordt traditiegetrouw verzorgd door de muzikale adviseurs van de Stichting Ludens, de organisten Frans Bullens, Ton Stevens en Jan Willems, m.m.v. enige leden van de Capella Catharina (www.capellacatharina.nl). Onder de werktitel “Orgelpreuvement”zullen de heren toetsenisten wederom alle vier instrumenten van de Basiliek (twee orgels, piano en harmonium) in diverse combinaties laten horen in een afwisselend programma. Medewerking verlenen verder de “Ludens” mannenschola & friends, Raymond Aarts (hoorn)en Floris Hovers (viool). Op het programma staan o.a. werken van J.S. Bach, Franz Schubert (Deutsche Tänze), Arvo Pärt (Spiegel im Spiegel voor viool en piano), A. Guilmant (Pastorale voor hoorn en orgel), Scott Joplin en Th. Salomé (Grand-Choeur). Een programma om van te smullen, waarvoor u van harte bent uitgenodigd!

Maarschalkerweerd orgel, St. Jan Baseliek Oosterhout.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.