Geen wielerronde dit jaar

De wielleronde, Hart van Oosterhout, die op 1 september van dit jaar zou worden verreden, gaat niet door.
De wielerronde was al een doorstart van de Ronde van de Molen en wordt sinds 7 jaar verreden in de binnenstad van Oosterhout.

De wielerronde maakt gebruik van door de gemeente verstrekte subsidies. Al enkele jaren kampt de organisatie echter met een financieel tekort. Van de begroting wordt namelijk door de gemeente de helft als subsidie verstrekt, de andere helft moet uit sponsoring en reclame komen. (De totale begroting van 2018 was 15.000 euro). De tekorten werden aangevuld met de in het verleden opgebouwde reserves. De subsidies zijn nu niet toereikend om verantwoord en veilig een wielerronde te organiseren, aldus de organisatie. Nu de organisatie de toegewezen subsidies van voorgaande jaren ook nog gedeeltelijk moeten terugbetalen heeft het bestuur besloten dit jaar geen wielerronde te organiseren. Achteraf gezien vindt het bestuur dat ze te zuinig zijn geweest en daarvoor gestraft worden. Volgens het bestuur zijn er vanuit de horeca geluiden dat ze de wielerronde liever niet op de markt zien vertrekken.

Het besluit om de wielerronde niet door te laten is een moeilijk besluit geweest. In een gesprek met secretaris Karel Botermans werd duidelijk dat als Oosterhout weer een echte wielerronde wil in Oosterhout dat er dan sponsors gevonden moeten worden die dit mee willen financieren.

Langs deze weg wil het bestuur van Hart van Oosterhout – Stichting Ronde van de Molen iedereen bedanken die in de afgelopen 7 jaar de wielerronde in Oosterhout een warm hart hebben toegedragen.

foto WTC Klein Verzet

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.