Thuisvester sluit aan bij Vrienden van de WarmteWissel

Samen zorgen voor minder CO2-uitstoot zonder dat de woonlasten extra stijgen

Woningcorporaties staan voor de grote opgave hun woningen CO2-neutraal te maken voor 2050. Jaarlijks vervangen ze duizenden individuele, aardgasgestookte cv-ketels. De WarmteWissel,een initiatief van het samenwerkingsverband Lente, roept marktpartijen op met duurzame alternatieven te komen die minder CO2 uitstoten, minder of geen gas verbruiken, betaalbaar en gebruiksvriendelijk zijn. 

De huidige alternatieven voor de individuele CV-ketels produceren nog teveel CO2-uitstoot of zijn te duur in aanschaf en onderhoud. Vaak vragen ze ingrijpende aanpassingen aan de woning, met veel overlast voor huurders en stijgen de energielasten fors. Om met een neutrale impact op de woonlasten van huurders de transitie te kunnen maken naar een CO2-neutrale voorraad, is innovatie hard nodig. 

Duurzame installatie initiatieven

Thuisvester concentreerde zich bij de energetische verbetering van haar woningen tot nu toe meer op de isolatie van de woningen en omarmt dan ook graag duurzame installatie initiatieven. Zij hecht veel belang aan innovatie en wil de kennis en ervaring die opgedaan wordt binnen de WarmteWissel initiatief benutten voor het verder CO2neutraal maken van haar woningen.

De uitwisseling

Op donderdagmiddag 26 september 2019 organiseren de initiatiefnemers, een uitwissel bijeenkomst waar vragen over de uitdaging waar corporaties voor staan beantwoord worden en samenwerkingspartners elkaar kunnen ontmoeten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.