SCHOOLJAAR 2019-2020 START IN EEN ‘NIEUW’ FRENCKEN

Vandaag start het nieuwe schooljaar 2019-2020 ook op het Mgr. Frencken College in Oosterhout. Het is opnieuw een bijzondere mijlpaal: het complete (ver)nieuw(d)e schoolgebouw wordt in gebruik genomen. Deze week vinden de introductiedagen plaats, waarbij kennismaken met elkaar en het gebouw centraal staan.

Het schooljaar is begonnen met een kick-off op maandag voor alle medewerkers, waarna de laatste dozen in de lokalen werden uitgepakt. Een stilte voor de storm, want dinsdag 20 augustus worden ruim 1200 leerlingen welkom geheten in het compleet nieuwe gebouw.“Het grootste cadeau van de nieuwbouw zijn de ruime en lichte lokalen, de indrukwekkende aula’s en het aangename binnenklimaat. Het is echt prachtig geworden! We zijn erg benieuwd naar de eerste reacties van leerlingen.”, zegt Pharaïlda Kokke, rector van het Mgr. Frencken College. 

Binnen de schoolmuren

Niet alleen de nieuwe brugklassers zullen moeten wennen aan een nieuwe omgeving. Hoewel het eerste gedeelte van de nieuwbouw begin 2019 al in gebruik is genomen, waaronder de nieuwe sporthal, een nieuwe aula en een aantal leslokalen, zal het in het begin nog even zoeken zijn naar de logische route en nieuwste lokalen. Het tweede gedeelte heeft indrukwekkende binaslokalen, lokalen voor de talen, informatica en wiskunde en extra veel studienissen. “Eigenlijk vallen met het tweede gedeelte van de vernieuwbouw de puzzelstukjes pas echt op zijn plaats. De verbinding met de verdiepingen en gangen zijn logisch met de aula’s als middelpunt.

Vernieuwbouw gaat door

Het gebouw is – op een verdere aankleding na – klaar voor gebruik. Echter, op het buitenterrein gaat de verbouwing nog door. Momenteel worden de grachten om het gebouw heen gegraven: er staat al water in! Een gedeelte van het oude schoolgebouw staat klaar om te worden gesloopt en er wordt nog veel groen aangelegd. Begin 2020 zal het volledige nieuwe Mgr. Frencken College echt compleet zijn, van binnen en van buiten.

Meer zien? 

Bekijk de foto’s in het Facebook-album* @frenckencollege.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.