In Oosterhout start weer de cursus “koken voor mannen” van 50-plus

In Oosterhout start in september weer de kookcursus speciaal voor mannen van 50-plus die de pollepel willen zwaaien in de keuken. Een initiatief van verschillende zorgorganisaties en de gemeente Oosterhout. 
Tijdens de cursus leren mannen de basis: van het koken van aardappelen en groenten tot het maken van stevige gehaktballen. ,,Er is onderzocht waar ouderen in Oosterhout behoefte aan hebben. Toen kwam dit duidelijk naar voren”, onderzocht door Animo,dit is een samenwerking van  Amphia, Zorroo, GGD-west Brabant, Surplus  en Gemeente Oosterhout.  We organiseren samen onderzoek en nieuwe activiteiten rond positieve gezondheid.
Activiteiten die inwoners van Oosterhout helpen zelf iets aan hun brede gezondheid te doen.
In het voorjaar 2018 startte de cursus”koken voor mannen” . Het was meteen een succes, waardoor er nu weer een volgende ronde komt. De deelnemers zijn laaiend enthousiast. Het zijn veelal mannen die zelfstandig wonen en toch wat beter voor zichzelf willen zorgen. Van wie de partner onlangs ziek is geworden. En soms zijn ze door hun vrouw naar de cursus gestuurd.”
De heren van 50 plus staan in activiteitencentrum Dommelbergen rond een kookeiland. Ze hebben schorten voorzien van tekst met voor het doel gerichte kreten en volgen een kookcursus voor beginners, met Jan Janse als vrijwillige begeleider. Boodschappen doen, het eten klaarmaken en dineren. Ze doen het allemaal samen. ,,De sociale kant is ook mooi. Als de één een ei compleet verknoeit, schiet de ander te hulp.” En ze zijn flink gegroeid: ,,Het begon met aardappels schillen; in de laatste les hebben de mannen kabeljauwfilets, gebakken champignons, tomaatjes en uienringen en een heerlijke salade bereidt.

Centraal staat de ongedwongen sfeer. Daarom bestaat elke groep uit maximaal 8 deelnemers.
Samen stellen ze wekelijks de menu’s samen. Daardoor is er veel ruimte voor eigen inbreng, maar is bijvoorbeeld een allergie ook geen bezwaar.
Je krijgt naast een hoop ervaring en handige tips een kookboek met alle recepten, om thuis verder te gaan met koken.

De cursus “koken voor mannen” bestaat uit 8 maandagen

Er start alvast een groep: Op de maandag begin september
Opgeven? Inschrijving gaat op volgorde van aanmelding. Na je aanmelding word je gebeld om de inschrijving compleet te maken.

Je kunt je aanmelden per email: Mail dan je naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer naar mario.krijnen@surplus.nl of Thomas.vandervange@surplus.nl

Bellen met Surplus Welzijn kan ook: 0162 74 86 00. 
Bereikbaar op maandag-donderdag van 9:00 tot 17:00 en vrijdag van 9:00 tot 15:00.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.