Oud? De Duvel is oud.

Dat bleek maar weer uit de prestatie van de 74 jarige Farida Pascal-Blom bij het Paris Senior Open. Een internationaal bowling toernooi voor Senioren.

In Moissy-Le-Neuf (Frankrijk), net ten noorden van Parijs, heeft de 74-jarige Farida Pascoal-Blom uit Oosterhout, afgelopen weekend een heel knappe prestatie geleverd door de 2e plaats in het eindklassement te pakken. Het deelnemersveld was groot en afkomstig uit vele landen, waarbij vijftig-plus (geboren voor 1969) bowlingtoppers uit onder andere Frankrijk, België, Nederland, Engeland, Duitsland, Tsjechië, Italië.

Afgelopen donderdag reisde Farida al vroeg richting Parijs om haar voorronde te spelen. De voorronde bestond uit 2 series van 6 games en beide speelde ze op dezelfde dag (half 2 en half 9). In de middagserie ging het heel goed en alhoewel het in de avondserie iets minder ging, scoorde Farida voldoende pins bij elkaar (2338/12 games) om al zeker te zijn van de finale door de hoge klassering in het earl-bird klassement. Vrijdag en zaterdag konden daarom worden gebruikt om Parijs te bezoeken en wat ontspanning richting de finale op zondagochtend/middag.

De 4 finalerondes bestonden uit top 16, top 8, top 6 en uiteindelijk de top 4. Na elke ronde zouden de minst-scorende spelers afvallen en ging de rest door naar de volgende finaleronde. Elke finaleronde werd de score gereset, begon je dus steeds weer met een score van 0 en moest je de gehele finale blijven presteren om er bij te blijven. In de top 16 ronde werden 4 games gespeeld en startte Farida moeizaam (163-180-168). Farida is een echte diesel en moest nog duidelijk op gang komen. In de laatste game moest dus alles worden gegeven om de top 8 te bereiken. Ze gaf ook alles en door haar score van 208 ging zij in deze laatste game nog een aantal speelsters voorbij om als 8e en dus laatste door te gaan, waarbij het verschil met de nummer 9 slechts 1 pin was. In de top 8 ging ze door haar 197-181 games als 3e door naar de top 6. De 207-171 games in de top 6 waren voldoende om als 4e, en weer als laatste, naar de uiteindelijke finale, de top 4, te gaan.

In de top 4 speelden Farida (NL), Martina Beckel (Dui), Kim Oakley (Eng) en Catherine Roux (Fr) 2 games om de eindklassering te bepalen. Farida gooide 183-206 (totaal 389) en dat was net niet genoeg om de overwinning te pakken daar de Franse Catherine Roux 401 pins scoorde, maar doordat ze de Engelse Kim (377 pins) en Duitse Martina (361 pins) voor bleef, behaalde ze een dikverdiende 2e plaats. Dit is voor een van de oudste deelneemsters van het gerenommeerde 50+ toernooi van de Europese ISBT tour een puike prestatie en ze is natuurlijk heel erg blij en trots op haar prestatie. Kleinzoon David (11) coachte zijn Omi de laatste game op zeer enthousiaste  wijze vanuit de spelersruimte, waar zoon en schoondochter van achter de banen Farida steunden en coachten.

Op het vorige ISBT toernooi, Dutch Senior Open in Nieuwegein (begin augustus), presteerde Farida ook al zeer goed door de derde plaats te pakken. De ISBT tour wordt vervolgd in Strout, Engeland, maar dat toernooi zal Farida aan zich voorbij moeten laten gaan door het ontbreken van een sponsor en de hoge kosten (reis, verblijf en inschrijfkosten) die met het spelen van zo’n toernooi gepaard gaat. Ze zal zich nu gaan voorbereiden op de Flanders Senior Open in Antwerpen, lekker dicht bij huis, dat over 2 maanden plaats zal gaan vinden. Sponsoren die Farida willen steunen bij het beoefenen van haar sport mogen zich natuurlijk altijd melden!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.