Oosteind blijft gewoon bereikbaar

Wijziging in het ontwerp kruispunt N629- Provincialeweg Oosteind

Als gevolg van de reconstructie van de N629 (fase 1) zal de vormgeving van het kruispunt van de N629 met de Provincialeweg Oosteind en Ter Horst aanzienlijk wijzigen. Voorzien was o.a. dat de mogelijkheid om op de N629 linksaf te slaan richting de Provincialeweg Oosteind zou komen te vervallen. Al het verkeer vanuit noordelijke richting, richting Oosteind zou dan via een parallelweg langs de N629 moeten rijden. Dit ontwerp is opnieuw tegen het licht gehouden, mede vanwege bedenkingen vanuit het kerkdorp Oosteind ten aanzien van de zogenaamde parallelstructuur.

Op basis van een vergelijking van twee varianten en een second opinion van een onafhankelijk adviesbureau wil de provincie het ontwerp van het kruispunt wijzigen. Het college stemt in met deze aanpassing. Bij de reconstructie van het kruispunt van de N629 met de Provincialeweg Oosteind zal alsnog worden voorzien in een opstelvak voor links afslaand verkeer op de N629 richting de Provincialeweg. Landbouwverkeer richting de Provincialeweg kan gebruik maken van een parallelweg. De aansluiting hiervan op de Provinciale weg wordt opgenomen in de verkeerslichtenregeling, wat als bijkomend voordeel heeft dat het kruisende fietspad ook met verkeerslichten wordt geregeld. Daarmee wordt de meest robuuste en veilige oplossing geboden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.