Palen verdwijnen uit Centrum

De Oosterhoutse binnenstad wordt momenteel afgesloten door middel van (verzinkbare) palen.

Vanaf 1 september zullen de palen die het voetgangersdomein afsluiten permanent verzonken zijn. In het uitgaansgebied Klappeijstraat en Leijsenhoek worden de palen bij evenementen handmatig omhoog gezet door brandweer of politie. Belangrijkste redenen voor dit besluit zijn: dat het systeem behoorlijk verouderd is. Daarom geeft het systeem veel storingen. Bovendien wordt het beheer van het systeem door de leverancier gestaakt.

Het alternatief: de palen permanent omhoog laten staan, is handig noch verstandig omdat er dan  niemand meer in kan, ook niet in geval van calamiteiten.

Het gemeentebestuur van Oosterhout is voorstander van een alternatieve, effectieve en publieksvriendelijke methode om het voetgangersdomein af te sluiten (te denken valt bijvoorbeeld aan cameratoezicht). Dat nieuwe toegangscontrolesysteem wordt in het voorjaar van 2020 verwacht. De Oosterhoutse binnenstad zal het dan ook enkele maanden zonder afsluitingscontrole moeten doen.

Voor de duidelijkheid: het blijft verboden om met motorvoertuigen het voetgangersdomein in de binnenstad in te rijden. De verbodsborden blijven dus van kracht. Het is een taak voor de gemeentelijke handhaving om extra inzet te plegen op het naleven van dit verbod.

Uitzonderingen gelden voor bewoners en winkeliers die nu ook al over een toegangspasje beschikken. Leveranciers van winkels en horeca kunnen de binnenstad bereiken van
07.00 uur tot 11.30 uur op maandag tot en met zaterdag.

1 Comment

  1. Zo, de racebaan gaat definitief open!
    Dat het een beetje raar is om 4 dagen voordat iets staat te gebeuren een bewonersbrief te sturen? dat…is natuurlijk niet erg vreemd. Want de gemeente Oosterhout wist gewoon niet eerder dat dit stond te gebeuren, simpel toch?

    Maar dat de huidige racebaan die “woonerf” Leijsenhoek heet gewoon wordt uitgebreid tot de Markt (en verder) in afwachting op “cameratoezicht” is natuurlijk helemaal achterlijk.
    Zou het nou echt niet lukken om gewoon in afwachting van het nieuwe systeem de palen gewoon te laten staan of
    maak er een gewoon klapbare parkeerpaal van (vanaf € 190,00) en zorg dat de hulpdiensten (en bewoners) een sleutel hebben. (Krijg je misschien ook nog applaus)

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.