Spooroverlast, groter dan Dorst alleen

Donderdagavond 29 augustus kwamen voor het eerst eenendertig vertegenwoordigers van belangengroepen “Spooroverlast” bij elkaar in Dorst. Dit gebeurde mede op initiatief van belangengroep DORST TRILT.

Er waren belangengroepen aanwezig uit Gelderland, Overijssel en Brabant. Doel van deze bijeenkomst was kijken of de aanwezige belangengroepen kunnen komen tot een initiatief richting wetgeving betreffende alle spooroverlast. Dion van der Sanden, lid van DORST TRILT, hierover: “Dit is een uniek initiatief. Niet eerder hebben zoveel belangengroepen aangaande spooroverlast de koppen bij elkaar gestoken”.

Eerste doel was op de eerste plaats met elkaar in contact te komen, elkaar te leren kennen, aldus van der Sanden. “Dit is prima gelukt. Er waren goede gesprekken maar ook discussies en verschil van mening”, liet van der Sanden optekenen. “Maar dat is goed voor het peil van ons overleg”.

De groepen hebben afgesproken elkaar te informeren over acties die iedere belangengroep ontplooit. Ook gaat er zeker een vervolg komen van deze eerste bijeenkomst. ‘Want”, aldus de woordvoerder van DORST TRILT, “er kunnen tegenstrijdige belangen boven komen drijven. Als je het voor elkaar krijgt op het ene traject de spooroverlast te verminderen kan het zomaar zijn dat de overlast op een ander traject zomaar toenemen”. Daarom is het volgens van der Sanden belangrijk om een gezamenlijke vuist te kunnen maken

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.