Een baan zonder sollicitatiegesprek: het kan in Dongen!

ECCO LEATHER GAAT ALS EERSTE REGIONAAL BEDRIJF INNOVATIEVE AANPAK VAN OPEN HIRING TOEPASSEN

ECCO Leather in Dongen, een leerlooierij die talrijke bekende namen uit de wereld van de mode tot haar klanten mag rekenen, gaat als eerste onderneming in de regio nieuwe productiemedewerkers aannemen via het grensverleggende concept van Open Hiring. De nieuwelingen hoeven niet te solliciteren om aan een baan te komen en naar hun cv en arbeidsverleden wordt niet gekeken. Als ze maar gemotiveerd zijn en denken het werk aan te kunnen. Kandidaten melden zich aan en worden op een vacaturewachtlijst gezet. Zo gauw er een werkplek is, kunnen ze aan de slag. Voorlopig gaat het om diverse werkplekken. Wie daarvoor interesse heeft, kan zich vanaf nu inschrijven bij ECCO Leather.

ECCO Leather heeft circa 270 mensen in dienst. “Wij vinden Open Hiring een interessant initiatief”, zegt Tim ter Meulen, Business Unit HR Manager bij het Brabants bedrijf. “Het helpt werkzoekenden die anders moeilijk door de selectie heen komen. En het biedt wellicht een oplossing voor ons probleem dat het steeds ingewikkelder wordt om vacatures op de werkvloer in te vullen.” Daarnaast vindt ECCO Leather dat Open Hiring hoort bij het DNA van de onderneming. “We zijn een familiebedrijf. Wij willen graag een bijdrage leveren aan de lokale samenleving, dat past bij onze Code of Conduct (gedragscode).”

Open Hiring is een baanbrekend concept uit de VS dat door maatschappelijk ontwikkelaar Start Foundation op de Nederlandse arbeidsmarkt wordt geïntroduceerd. Open Hiring houdt in dat als je wilt werken, je zonder sollicitatiegesprek een baan kunt krijgen. Opleiding en ervaring spelen geen rol, iedereen is welkom. Dit biedt kansen aan mensen voor wie de arbeidsmarkt ongewild op slot zit. Het idee achter Open Hiring dateert uit 1982, toen Greyston in New York besloot arbeidsplaatsen te creëren voor mensen wie het niet lukte om aan het werk te komen. Dit plan sloeg aan: inmiddels werken er bij Greyston 170 mensen en via Open Hiring lukte het de Amerikaanse onderneming door de jaren heen 3.500 personen aan werk te helpen. Vanwege het bewezen succes besloot Start Foundation in samenwerking met Greyston de Amerikaanse aanpak naar hier te halen. De Nederlandse primeur was enkele maanden terug bij MamaLoes, een bedrijf uit Goirle dat online babyartikelen verkoopt, gevolgd door Chain Logistics, een logistiek dienstverlener in Uden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.