Tienerpartij nomineert Rob Schuurmans als Politicus van het Jaar

Rob Schuurmans is door de Tienerpartij Effent genomineerd voor de titel ‘Politicus van het Jaar’ in Oosterhout. Het D66 raadslid dankt zijn nominatie vooral aan zijn bijdrage aan het duurzaamheidsdebat.

Tiener Fenna Dudok: “We hebben die op tv teruggekeken. Opvallend was dat we Schuurmans als enige van A tot en met Z konden volgen. Geen moeilijke woorden, geen gezeur over procedures maar gewoon kort en bondig zeggen waar het op staat.’ Kaylyn-Fauve Mol vult aan: ‘En hij onderbouwde zijn verhaal met duidelijke argumenten, had zich echt goed voorbereid.” Dat Schuurmans het college opriep niet alleen te kijken naar wind- en zonne-energie maar ook naar de mogelijkheid huizen te verwarmen met waterstof, wordt eveneens geprezen.

Rob Schuurmans (foto D66)

Schuurmans, voormalig conrector van het Mgr. Frencken College, was de Effentscholieren al eerder opgevallen met zijn pleidooi om kansenongelijkheid in het onderwijs tegen te gaan. Ook had hij een overtuigende bijdrage bij het vaststellen van de profielschets voor een nieuwe burgemeester.

De keuze voor Schuurmans is opvallend omdat hij sinds 2018 nieuw in de gemeenteraad is. De Tienerpartij vindt dat hij met veel enthousiasme en elan zijn standpunten voor het voetlicht brengt en daarom een aanwinst is.

Eerder werd Hannie Broekhoven (Gezond Burger Verstand) als eerste genomineerd voor deze prestigieuze prijs. De tieners letten niet zozeer op wie veel voor jongeren doet – ‘al is dat mooi meegenomen natuurlijk’- maar vooral op wie zijn vak goed uitoefent. Fenna: “Dan gaat het om helder taalgebruik, goed kunnen argumenteren, humor, visie en originaliteit.” Kaylyn-Fauve: “Maar ook letten we op wie zichtbaar is in de stad en daadwerkelijk iets bereikt.” Aan het eind van het jaar wordt onder de genomineerden dé Politicus van het Jaar gekozen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.