Maarten van der Weijden ontvangt 11-jarig zwemabonnement voor De Warande.

Op donderdag 5 september kreeg Maarten van der Weijden uit handen van Burgemeester Mark Buijs een 11- jarig abonnement voor banenzwemmen bij Recreatieoord De Warande. De 11 jaar linkt naar de 11-stedenzwemtocht die hij in juni van dit jaar volbracht.

Burgemeester Buijs “Intussen is De Warande wel verbonden met Maarten van der Weijden. Ook wij spreken graag onze waardering uit voor de mooie prestatie eind juni. Na alle hectiek en een welverdiende vakantie willen we daar even een moment stil bij staan. De komende 11 jaar blijft De Warande graag het tweede thuis. Omdat zwemmen niet alleen sport maar ook ontspanning voor hem is.“

Maarten zwemt en traint sinds eind 2016 bij Recreatieoord De Warande in Oosterhout, en heeft er intussen al een enorm aantal kilometers gezwommen. Zo zwom hij hier in maart 2018 zijn wereldrecord 24 uur zwemmen en trainde hij voor zijn eerste 11stedenzwemtocht in 2018 dag en nacht. In het voorjaar van 2019 kondigde Maarten zijn nieuwe poging aan om de
11-stedenzwemtocht uit te zwemmen. Ook deze keer trainde hij van ‘s nachts tot laat in de middag, dagen achter elkaar. Heel wat Nederlandse pers kwam live bekijken hoe hij zich voorbereidde op de uitdaging. Zo bezochten (soms meerdere keren) o.a. de NOS, Omrop Fryslan, BN De Stem, Nu.nl, het AD en RTL Nieuws het zwembad.

In mei kwamen meezwemmers uit heel Nederland naar De Warande voor een testdag, waar met een test in het sportbad werd gecheckt of hun conditie goed genoeg was om 11 x 2 kilometer met Maarten mee te zwemmen.

Unitleider Hans Nouwens “Bezoekers in het Oosterhoutse zwembad zien Maarten regelmatig voorbij ‘glijden’ in het water. Ze benaderen hem altijd met veel respect, men laat hem rustig zijn trainingen doen. De Oosterhouters blijven daarin nuchter, al is het natuurlijk wel een mooi verhaal om te vertellen dat je in hetzelfde water als-, of zelfs naast Maarten van der Weijden hebt gezwommen. Zijn dochter Phileine is inmiddels ook al regelmatig bij De Warande te vinden, tijdens de zwemles.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.