Open repetitie jubilerend Mannenkoor

Altijd al graag willen zingen maar nog niet het juiste ensemble gevonden. Kom dan maandag 16 september tussen 20.00 uur en 22.00 uur eens meedoen en of luisteren bij het Oosterhouts Mannenkoor. Het Mannenkoor is een begrip in Oosterhout. Het koor bestaat dit jaar al zestig jaar. Om ook in de toekomst sterk voor de dag te kunnen blijven komen, zijn de heren nu op zoek versterking. 
Zingen in een koor heeft iets bijzonders. Samen zorgen dat een muziekstuk mooi tot zijn recht komt. Je hebt koren in allerlei soorten en maten. Een speciale groep is hierbij toch wel het mannenkoor. Heldere tenoren krijgen er bij hun optreden ondersteuning van het bronzen stemgeluid van baritons en bassen waardoor het geluid een bijzonder vol en karakteristiek geluid krijgt. 
Het Oosterhouts mannenkoor heeft een dertigtal leden. Het gezelschap is een begrip in Oosterhout. Toch voert het koor deze naam pas sinds 2004. Vanaf 1959 tot 2003 trad het koor aan als Herenkoor Nazarethparochie. Nadat de kerk sloot is het koor blijven bestaan. De naam is veranderd en het repertoire is uitgebreid en aangepast maar het enthousiasme bleef. Inmiddels zestig jaar jong, viert het koor dit jaar haar lustrum. Er zijn en waren festiviteiten voor de leden. Maar later dit jaar zal het koor samen met mandoline-orkest Estrellita uit Molenschot ook nog een jubileumconcert verzorgen in de Vredeskerk.

Breed repertoire
Het koor zingt klassieke werken zoals het Slavenkoor uit Nabucco, Venerabilis barba capucinorum van Mozart, het Vilja-lied van Franz Lehar, Schuberts Der Lindenbaum als ook het beroemde La montanara. Maar het mannenkoor verloochent ook haar oorsprong niet. Nog altijd is het in staat om het Panis Angelicus of het Ave verum op indrukwekkende wijze te vertolken. Daarnaast staan ook Negro-sprituails op het repertoire.
Ook het lichtere werk wordt niet geschuwd. Met geestdrift zingt het koor nummers uit Les Misérables en My Fair Lady. En rond de kerstdagen kan het Mannenkoor putten uit een ruim arsenaal Kerstliederen.Huub Leijten is de dirigent van het koor. Leon Schenkels begeleidt het koor tijdens optredens op de piano. 
Het Oosterhouts mannenkoor repeteert wekelijks van 20.00 uur tot 22.00 uur in ’t Heem aan de Lodewijk Napoleonlaan 71a in Oosterhout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.