Drugsdealers aangehouden

Vrijdagavond heeft de politie met een gerichte actie, een drugsdeal afgebroken. Twee jongens uit Oosterhout wilden harddrugs verkopen aan twee minderjarigen. De dealers zijn ingesloten.

Vanuit de gemeente Raamsdonksveer en van omwonenden kwamen er de laatste tijd veel klachten binnen dat er in de gemeentetuin, achter het gemeentehuis, drugs gebruikt en gedeald zou worden. Het is een openbare tuin waar een ieder zich vrij en veilig moet kunnen bewegen en spelen op de toestellen. Daarom besloot de politie gerichte acties uit te voeren om deze overlast aan te pakken.

Onopvallend
Op het moment dat er een politieagent in zijn uniform door het park loopt gebeurd er natuurlijk weinig. Het team besloot om de actie in ‘burgerkleren’ uit te voeren. Verschillende agenten begaven zich vrijdagavond 13 september 2019 om 21.30 uur onopvallend tussen het publiek. Het was al snel raak. De agenten zijn getraind in het herkennen van afwijkend gedrag en twee jongens trokken de aandacht. Uit hun gedrag en uit gedeelte van gesprekken die de agenten opvingen begrepen ze dat ze op iemand wachten. Korte tijd later kwam er een auto aanrijden. De agenten zagen dat er contact gemaakt werd tussen de inzittenden van de auto en de twee jongens. Toen duidelijk bleek dat er sprake was van een overdracht van spullen grepen de agenten in. Vier jongens werden aangehouden, een man van 21 uit Oosterhout en een man van 19 uit Made werden aangehouden voor het dealen. Twee minderjarige jongens van 14 en 16 jaar uit Oosterhout werden aangehouden omdat ze drugs in bezit hadden of wilde kopen.

Zorg
De twee minderjarige jongens zijn in de loop van de avond overgedragen aan hun ouders of wettelijke vertegenwoordigers zodat ze niet in een cel hoefden te blijven. Lees meer over minderjarigen in een cel https://www.dekinderombudsman.nl/themas/politie-en-justitie. De twee verdachten van het dealen zijn ingesloten voor de nacht. Er is een zakje met pillen gevonden en 10 zakjes met cocaïne. Het is zorgelijk dat twee jongens van deze leeftijd al harddrugs kopen. Er zal gekeken worden hoe en wat voor zorg deze jongens nodig hebben. De komende tijd zullen er meer acties ondernomen worden.

Melden helpt
Heeft u ook last van soortgelijke incidenten in uw omgeving meld dit dan!

  • via de banner onder dit bericht
  • via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
  • via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
  • anoniem via 0800-7000

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.