Groen is Doen in Oosterhout

Duurzaamheidsweek Groen Is Doen vol activiteiten voor inwoners én bedrijven

Op 10 oktober is het de landelijke dag van de duurzaamheid. In Oosterhout is een programma van ruim een week vol activiteiten voor inwoners en ondernemers tot stand gekomenDegemeente Oosterhout, Oosterhout Nieuwe Energie (ONE), Theater de Bussel, Theek 5, Oosterhout Duurzaam en de Rabobank hebben hiervoor de handen ineen geslagen

Marcel Willemsen wethouder duurzaamheid: “Ik ben trots dat zoveel partijen en betrokken mensen samen een breed programma hebben neergezet. Voor iedereen: voor scholieren, huurders, mensen met een koopwoning én ondernemers. De duurzaamheidsweek begint in Oosterhout zelfs iets eerder en loopt daarna nog door met een campagne om iedereen bewust te maken wat je zelf kunt doen om je huis of bedrijf energiezuiniger te maken.”   

Programma

Op donderdag 3 oktober om 201.15 uur geeft André Kuipers een lezing in Theater de Bussel. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. 

Op zaterdag 5 oktober om 10.00 uur wordt de week officieel geopend door wethouder Willemsen bij Rabobank Amerstreek aan de Distributieweg bij de Bromtol. Na een workshop over duurzaam wonen kunnen geïnteresseerde klanten mee op een duurzame route, waaronder een nul-op-de-meter huurwoning en bij een duurzaam bedrijf. Aanmelden voor het event en meer informatie vind je op: www.rabobank.nl/amerstreek

Op maandag 7 oktober om 9.00 uur lanceert wethouder Marcel Willemsen samen klas 6 van vrijeschool De Strijene het educatieproject en lesmethode: ‘#wegmetafval in Oosterhout’. Ook op andere scholen zijn  er door de week heen diverse activiteiten. De volgende scholen doen mee: Sterrendonk, De Wissel, Curio Effent, Hanze college en het Mgr. Frencken college. 

Op dinsdag 8 oktober om  13.45 uur start het Oosterhouts Duurzaamheidsevent voor ondernemers in Theater de Bussel. VECOO en VNO/NCW organiseren samen met de gemeente een evenement voor alle ondernemers in Oosterhout. Trendwatcher en TED-spreker Ruud Veltenaar neemt ondernemers mee in de laatste ontwikkelingen en inspireert hen zelf aan de slag te gaan. Hoe je dat ook kunt doen bespreekt Remco van Dessel van Agel adviseurs met Oosterhoutse ondernemers die hier al mee bezig zijn. De middag wordt afgesloten met de uitreiking van de Groene Pluim voor hetmeest innovatieve duurzame bedrijf van Oosterhout en een borrel.  

Op woensdag 9 oktober om 19.30 uur op de Milieustraat kunnen inwoners de filmop locatie ‘The biggest little farm’ bekijken. De film gaat over kringlooplandbouw. Tijdens de inleiding gaat het over wat er in Oosterhout al gebeurt met circulaire landbouw en wat Oosterhouters daar zelf aan kunnen doen. 

Op zaterdag 12 oktober is er in Theater de Bussel van 10.00 tot 15.00 uur de Groen Is Doen beurs voor inwoners met diverse workshops. Bij Theek 5 is er een interactieve kindermiddag van 12.00 tot 15.00 uur met o.a. dans, een kindercollege over bijen en een afvalquiz. Op het Hema-plein in de Arendshof is er een duurzame markt van 11.00 tot 16.00 uur met kramen van organisaties met duurzame oplossingen voor kleding, voeding, afval, hergebruik, eerlijke handel en watergebruik. 

Op zondag 13 oktober​ Bij watersportvereniging Sluis1 is er een duurzame rondvaart langs de windmolens op Weststad met de elektrische boot Z8. Onderweg gaan Collega en Collega (bekend van de VVV-rondleidingen) met een kwinkslag in op wat je zelf kunt doen aan duurzaamheid.   

Meer informatie over de activiteiten is vind je op de site www.groenisdoen-oosterhout.nl

Voor aanmelding en meer informatie over het Oosterhouts Duurzaamheidsevent kunnen ondernemers naar https://www.vecoo.nl/aanmelden-oosterhouts-duurzaamheidsevent-voor-ondernemers/

Campagne Wij doen het natuurlijk

In de week van de duurzaamheid start ook de campagne Wij doen het natuurlijk. De campagne is een initiatief van de gemeente Oosterhout en ONE (Oosterhout Nieuwe Energie) en richt zich op inwoners en bedrijven in Oosterhout. Het doel is om samen te verduurzamen en het gebruik van fossiele energie terug te brengen. Door goede isolatie, tochtstrips, led-verlichting, HR++ glas of het plaatsen van zonnepanelen. Of heel gewoon, door de verwarming een graadje lager te zetten. Meer informatie vind je vanaf 3 oktober op www.duurzaamoosterhout.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.