TSC begint met verlies bij Jeka 3-1

Prima voetbal, aanvallend zeker de gelijke,  maar niet doeltreffend genoeg .

Vandaag begon TSC dan aan een nieuw avontuur , ditmaal in de 2e klasse.  Tegenstander het Bredase JEKA.  Dat je dan heel scherp moet beginnen lieten de Bredanaars wel even zien. Binnen 4 minuten was het TSC doelman Jimmy Baarh die een heel vroege achterstand voorkwam met uitstekende reddingen , een bal zelfs uit de kruising.  TSC was wel gelijk wakker en begon mee te strijden. Met name de zeer gevaarlijke spits Serginio Martial was haast niet te stoppen door de JEKA verdedigers.  Nadat hij in de 8e minuut zwaar gehinderd werd was het in de 11e minuut wel raak. Een prima inzet van Serginio  was voldoende voor de attent reagerende Ryan Snoeren om de bal binnen te tikken in de rebound  0-1 . Even later de gelijkmaker, uit een scherp aangesneden hoekschop  ging de bal via het lichaam van een TSC speler achter doelman Jimmy Baarh.  1-1 De scheidsrechter was in ieder geval behoorlijk beïnvloedbaar op de aanmoedigen van het Bredase publiek . In de 27e minuut werd Cordillio Clemens daar de dupe van . Een correcte tackle van hem aan de zijlijn leverde hem helaas geel op omdat half Breda daar om vroeg. In de 39e minuut plots een uitbraak van JEKA , alleen voor de TSC doelman kon de Bredase spits het niet afronden. Pal voor rust de grootste kans op een voorsprong voor TSC , een haarscherpe voorzet van Ryan Snoeren  werd vanaf 2 meter voor de doellijn hoog over geschoten door Serginio die de bal verkeerd raakte. Al met al een 1-1 met de rust een stand waar beide partijen vrede mee konden hebben.  Direct na de thee weer een super fel JEKA, dat binnen 3 minuten op 2-1 kwam, TSC stond erbij en keek ernaar.  Vanaf dat moment vond TSC het blijkbaar welletjes en nam het initiatief . In de 6e minuut een punter van Jeroen van Leijsen die via de lat terug kwam en de 2e inzet van Tim Rubenkamp werd nipt van de lijn gehaald. In de 10e minuut dan toch de gelijkmaker uit een hoekschop van TSC scoorde Serginio, de scheidsrechter wees naar het midden maar keerde om toen JEKA spelers er op wezen dat hun doelman nog op de grond lag. Om onbegrijpelijke reden keurde hij als nog deze zuivere goal af. Het leverde helaas trainer Ton Cornelissen geel op omdat hij terecht het met die beslissing niet eens was. Hij bracht Tyrone Zschusschen voor Tim Rubenkamp, Jari van Helvoort  voor Loick Smakman en Raymon Raams  voor Wouter Kops. TSC drong geweldig aan en JEKA loerde op de counter. Kort voor tijd de beslissende uitbraak die JEKA een strafschop opleverde en de eindstand was gelijk een feit 3-1 voor de thuisploeg. TSC kon met opgeheven hoofd van het veld en had laten zien dat het absoluut nog de nodige punten gaat pakken. Een leuk team wat vandaag een les geleerd moet hebben, als je ze zelf niet maakt dan doet de tegenpartij dat wel.  Heel zuur , maar dat is voetbal ook in de 2e klasse. Opstelling TSC , Jimmy Baarh, Joey Huisveld, Loick Smakman, Cordillio Clemens, Wouter Kops, Axel Theuns, Jeroen van Leijsen, Marnix van der Velden, Ryan Snoeren, Serginio Martial, Tim Rubenkamp. HJ

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.