Event Duurzaamheid voor Ondernemers

In de Week van de Duurzaamheid organiseert de vereniging voor eigenaren van commercieel vastgoed in Oosterhout,VECOO samen met werkgeversorganisatie VNO/NCW op dinsdag 8 oktober in theater de Bussel het Oosterhouts Duurzaamheidsevent voor Ondernemers.

In samenwerking met de gemeente Oosterhout wordt dit event georganiseerd om meer bewustwording te creëren bij Oosterhoutse ondernemers aangaande het belang van duurzaamheid en wijzigende regelgeving. Zo moeten ondernemers zich gaan voorbereiden op een verplicht energielabel van hun bedrijfspand. Vanaf januari 2019 moeten ondernemers via een energieverslag al laten zien wat zij doen aan energiebesparing.

“Wat dat betreft hebben we te maken met een onomkeerbaar proces”, aldus bestuurslid Martin Brokx van VECOO. “Ook ondernemers kunnen niet langer achterblijven bij het optimaliseren van het energieverbruik. Met dit evenement willen we ondernemers bewuster maken, maar vooral ook informeren over mogelijkheden waardoor het verbruik vaak eenvoudig verminderd kan worden. Het meest simpele voorbeeld is bijvoorbeeld het gebruikmaken van LED verlichting. Vaak is die investering binnen een jaar terug verdiend”.

Met Trendwatcher Ruud Veltenaar heeft de organisatie een echte friskijker op het gebied van duurzaamheid weten te strikken. Hij zal de bezoekers vam het Duurzaamheidsevent trakteren op zijn kijk op duurzaamheid en innovatie.

Remco van Dessel van AGEL adviseurs zal met ondernemers in gesprek gaan over concrete acties voor verduurzaming. Ook wordt dit jaar weer de Groene Pluim aan een innovatief bedrijf toegekend. Wethouder Duurzaamheid mag de prijs uitreiken.

Het event vindt plaats op dinsdag 8 oktober vanaf 13:45 uur in theater de Bussel in Oosterhout. Ondernemers die zich willen aanmelden vinden hiervoor meer informatie op de site van VECOO.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.