Nieuw seizoen ‘Kletscafé’ start met drank en drugs

Drank en drugs bepalen op zondagmiddag 6 oktober volledig het eerste Kletscafé van het nieuwe seizoen in Café Fwaajee van Theater de Bussel. Want moeten softdrugs worden gelegaliseerd? Is XTC minder gevaarlijk dan alcohol? Is handhaving van alcoholgebruik in de horeca gewoon ‘ondernemertje pesten’? Krijgt de stelling ‘De leeftijd waarop het nuttigen van alcohol is toegestaan moet verlaagd worden naar 16’ een meerderheid? Wat zijn de voor- en nadelen hiervan volgens de jeugd zelf?

Bij de discussie over drugs komen Marcelle Hendrikx (wethouder uit Tilburg) en Robin van der Helm (wethouder uit Oosterhout) aan het woord naast vertegenwoordigers van de Tienerpartij en verder Viktor Oudhof (Jezus Redt ) en René Frik (fel tegenstander van legalisering). 

Het alcoholvraagstuk wordt behandeld met burgemeester Mark Buijs, de Tienerpartij, de Oosterhoutse horeca en vertegenwoordigers van het Bureau Handhaving in de binnenstad.

Uiteraard mag ook het publiek deelnemen aan de discussies.

In de pauze is er muziek van Lieke Joosen en haar band. Lieke brengt eigen nummers uit haar Zuid-Afrikaans getinte programma ‘Ubuntu’ (ik ben omdat wij zijn).

De presentatie is in handen van Martine Huijbregts en Marleen Helsloot. René van Bijnen hanteert de zaalmicrofoon. Gastpresentator is Wilma van Vugt, een bekende binnenstadbewoner met een kritische kijk op het wonen en leven aldaar. Tenslotte sluit Ronald Vermeulen deze Kletscafé op geheel eigen wijze af. 

Kletscafé begint om 13.00 uur en de entree is gratis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.