Zondagmiddag bij Theek5 Oosterhout

Gedurende de wintermaanden is Theek5 Oosterhout op zondag weer geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze zondagopenstelling worden er diverse activiteiten georganiseerd, waar u  gratis aan kunt deelnemen

Lezing Eerste Wereldoorlog door meesterverteller Hans Raeijmaekers

Op zondag 20 oktober organiseert Theek 5 Oosterhout een activiteit in het kader van 75 jaar bevrijding in Oosterhout. Ben jij er bij? 

Om 14.00 uur start een boeiende lezing over de Eerste Wereldoorlog met link naar Tweede Wereldoorlog door historicus en meesterverteller Hans Raeijmaekers.

Raeijmaekers woont in Terheijden, is achterkleinzoon van een Belgische immigrant én verhalenverteller. Hij studeerde Engels en is gek op taal. Naast muziek is geschiedenis zijn passie. Zijn focus ligt bij de Eerste Wereldoorlog. Maar hij verdiept zich ook graag in de geschiedenis van regio Breda tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Deze interesse brengt hem vaak tot de voormalige slagvelden. 

Schrijverscafé met Gert Jan van den Bemd

Zondag 27 oktober vertelt de Bredase auteur Gert-Jan van den Bemd in het schrijverscafé van Theek 5 Oosterhout over zijn nieuwe roman Na de val.

Als de vader van Sofie Nauta (26) onverwacht overlijdt, staat ze voor de opdracht twee huizen leeg te maken: dat waarin ze samen met haar vader en oudere broer Max haar jeugd doorbracht, en het appartement waarin haar vader de laatste jaren van zijn leven woonde. Een klus die ze alleen moet klaren, want Max steekt geen vinger uit om haar te helpen. Een verontrustende ontdekking tussen haar vaders bezittingen plaatst de band van Sofie met haar vader en haar broer in een ander licht.

De schrijver
Van den Bemd publiceerde korte verhalen in onder andere Tirade, Extaze, Op Ruwe Planken en Ballustrada. In februari 2018 verscheen zijn debuutroman De Verkeerde Vriend. Tijdens het schrijverscafé zal hij ingaan op de achtergronden van zijn nieuwe roman en zijn schrijfproces in het algemeen.

Aanmelden mag in de bibliotheek of via https://theek5.lerendoeje.nu/activiteiten, maar is niet verplicht. Je bent van harte welkom.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.