TSC pakt dik verdiende 3-1 winst bij Beek Vooruit

Eerste competitie overwinning in de 2e klasse is binnen voor TSC.

Daar waar velen al weken op hoopte is vandaag dan waarheid geworden . TSC uit gewonnen bij Beek Vooruit met 3-1. Maar wat nog meer wil zeggen,  het gebeurde met volle overtuiging  en bij tijd en wijle  met goed voetbal . Het was echt genieten  daar in Prinsenbeek. Het weer werkte geweldig mee en als je cluppie het dan ook nog een goed doet , wat wil je dan nog meer.  Bij TSC wel een paar wissels  t.o.v. vorige week . Jeroen Martens centraal achterin op de plaats van Cordillio Clemens. Voorin Tyrone weer op de plaats van Serginio Martial. TSC begon fel en aanvallend en stond al na 12 minuten op 0-1 . Tim Rubenkamp vandaag weer een van de uitblinkers ging  geweldig door op links en niet zelfzuchtig gaf hij de bal voor, aan de er nog beter voor staande Ryan Snoeren 0-1. Even later de 1e grote kans voor Joost Schalk zijn inzet ging voor TSC gelukkig naast. In de 26e minuut scoorde Tim Rubenkamp vanuit een hoekschop die hij in een keer binnen krulde. Waar iedereen de goal al telde en ook de scheidsrechter dat leek  te gaan doen , keurde hij hem toch of voor een eerder gemaakte duwfout blijkbaar.  Lang liet TSC er geen gras over groeien. In de 30e minuut ging de heel sterk verdedigende Raymon Raams door op rechts, zijn puike voorzet werd perfect binnen gekopt door opnieuw Ryan Snoeren 0-2  en tevens  de ruststand. Voor de pauze was er 4 maal geel  2 voor de Bekenaren en 1 voor Jari en Raymon . Na de thee weer een sterker TSC dat binnen 10 minuten toch de aansluitingstreffer om de oren kreeg. TSC doelman Jimmy Baarh die vandaag een perfecte wedstrijd speelde sloeg de bal weg maar voor de voeten van Joost Schalk , ja dan kun je er op wachten 1-2.  Nu werd het allemaal even wat spannender , gelukkig  bleef TSC het koppie erbij houden . In de 66e minuut een wereldgoal van Tim Rubenkamp. Hij ontfutselde aan de linkerkant de bal op de middenlijn  was door niemand af te stoppen en schoot uit een haast onmogelijke  hoek de bal loeihard in de kruising 1-3.  Het net trilde nog minuten lang na. Marnix van der Velden vandaag opnieuw ijzersterk spelend moest naar de kant met een blessure voor hem kwam  Dave Schouten.  Dit 20 jarig talent uit eigen jeugd  debuteerde vandaag en deed dat uitstekend. Toch kwam er nog een domper aan voor TSC . De wat te fel inkomende Jari van Helvoort liep tegen zijn 2e geel op en kon dus met rood op zak gaan douchen. Met nog een kwartier te gaan moest TSC  met 10 man verder. Trainer Ton Cornelissen haalde aanvaller Ryan Snoeren naar de kant en bracht de Calvin Clemens die extra mee kon gaan verdedigen.  In de 84e minuut had Serginio Martial TSC definitief in veilige haven kunnen brengen maar alleen voor de doelman schoof hij de bal naast de goal.  In de laatste minuten en blessuretijd was het TSC doelman Jimmy Baarh die werkelijk alles uit zijn goal ranselde toen de Bekenaren  hun laatste offensief hadden ingezet.  Groot compliment vandaag voor het hele team, het collectief stond er en dat geeft heel veel vertrouwen voor de toekomst. Opstelling TSC : Jimmy Baarh, Raymon Raams, Loick Smakman, Jeroen Martens,Jari van Helvoort, Tim Rubenkamp, Marnix van der Velden, Jeroen van Leijsen, Axel Theuns, Ryan Snoeren, Tyrone Zschusschen.                                                                                                                                                           HJ

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.