Winkelactie “Een boodschap voor een ander”

Wilt u ook lawaai maken tegen stille armoede?

Elk jaar zet een groot aantal vrijwilligers van de Goederenbank De Baronie, in de volksmond ‘de voedselbank regio Oosterhout ’ zich in bij de winkelactie. Dit jaar is deze georganiseerd op donderdag 21, vijdag 22 en zaterdag 23november a.s. Vrijwilligers zijn de kracht waarop wij drijven. Naast het vaste team dat ons door het jaar heen helpt hebben we een extra team van ongeveer 200 mensen dat zich tijdens de winkelactie in zet. Ook leerlingen van het Monseigneur Frencken College (3VWO) steken met veel enthousiasme de handen uit de mouwen. 

We zijn erg blij met alle vrijwilligers. Zonder hen zouden we de actie niet tot zo’n groot succes kunnen maken. Ditzelfde geldt voor de samenwerking met de winkeliers. Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat de gedoneerdevoedselproducten de juiste mensen bereiken. Dit zijn mensen die om totaal verschillende redenen met moderne armoede geconfronteerd worden.”

DE ACTIE

Het is alweer de vijftiende keer dat Goederenbank De Baronie de winkelactie ‘Een boodschap voor een ander’ organiseert. In verschillende supermarkten in Oosterhout, Dongen, Raamsdonksveer, Made en ‘s Gravenmoer worden dan producten ingezameld voor mensen die in armoede leven.

Het winkelend publiek wordt gevraagd de actie te ondersteunen door iets extra’s te kopen en aan de voedselbank ter beschikking te stellen. Het gaat om droge en houdbare ongekoelde basisproducten. Voorbeelden hiervan zijn: pasta’s , rijst, meel, koffie, thee, cacao, suiker, zoet beleg voor op brood, chocomelk, yogidrink, schoonmaakmiddelen, waspoeder  en toiletartikelen zoals tandpasta en shampoo. Het betreft dus houdbare producten.

Wilt u ook een dagdeel (of meerdere) mee doen, dan kunt u voor meer informatie bellen met de coördinator Annita: 06 4358 6984 of stuur een mail naar gb@stillearmoede.org

De wervingsactie voor vrijwilligers start hiermee. We kunnen meer dan voldoende mensen inzetten op donderdag, vrijdag en zaterdag. (21, 22 en 23nov. a.s.) Heeft u nog ruimte in uw agenda, schroom dan niet om te bellen of stuur een mail.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.