Nynke Gerritsma benoemd tot rector KwadrantScholengroep

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Nynke Gerritsma benoemd tot rector van Kwadrant Scholengroep, waaronder het Cambreur College in Dongen en het Hanze College in Oosterhout vallen. Op dit moment is zij rector van het St-Gregorius College in Utrecht. Nynke start haar nieuwe functie op 1 februari 2020Zij volgt Titus Frankemölle op die sinds mei rector is van ’t Ravelijn in Steenbergen en het ZuidWestHoek College in Ossendrecht en al eerder van het Mollerlyceum in Bergen op Zoom.

Nynke Gerritsma startte haar loopbaan in 1989 als beleidsonderzoeker bij Stichting Kerk en Wereld in Driebergen. Tussen 1990 en 1993 werkte Nynke als beleidsmedewerker aan de Faculteit der Letteren aan Rijksuniversiteit Groningen met beleidsgebieden onderwijs en internationalisering. Tot eind 2002 was zij trainer, jeugdwerker en projectleider voor diverse kerkelijke instanties. 

Nynke begon haar loopbaan in het voortgezet onderwijs als docent geschiedenis in2001 aan vmbo-t De Krijtenburg op Vlieland. Vanaf 2005 ging ze lesgeven op de Vrijeschool De IJssel VO in Zutphen waar ze in toenemende mate leidinggevende functies bekleedde. Na een fusie in 2010 met de tweede vrijeschool in Zutphen werd ze conrector onderwijs en personeel aldaar. Tussen 2012 en 2015 was Nynke directeur van het Vechtdal College in Hardenberg, waarna zij rector werd van het St-Gregorius College in Utrecht. 

Nynke Gerritsma studeerde tot juni 1989 geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en rondde in 2002 de lerarenopleiding geschiedenis aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden af. Naast haar werk heeft Nynke meerdere opleidingen gevolgd op het gebied van leiderschap, personeel en financiën. Naast haar betaalde werk is ze bestuurlijk actief in kerk en maatschappelijke organisatie alsvredesbeweging en vluchtelingenwerk.

Nynke Gerritsma is 55 jaar, geboren in Emmeloord. Zij is moeder van een zoon (27 jaar) en een dochter (23 jaar). Samen met haar partner woont ze in Schalkwijk.

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs

Ons Middelbaar Onderwijs, opgericht in 1916, is een vereniging van scholen voor voortgezet onderwijs in voornamelijk Noord-Brabant. De scholen, van gymnasium tot en met praktijkonderwijs, ontwikkelen de talenten van iedere leerling door ‘goed onderwijs’ te bieden geïnspireerd vanuit de katholieke traditie. Zo verwerven de leerlingen passende startposities voor vervolgonderwijs en voor toetreding tot de maatschappij. De scholen van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs kennen een grote verscheidenheid die de bron vormt voor kennisdeling en daarmee voor het versterken van de professionaliteit van onze docenten. Door het benutten van schaalvoordelen zijn de scholen bovendien samen sterker en kunnen ze toch kleinschalig blijven. En daar profiteren onze leerlingen van. Meer informatie op www.omo.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.