75 jaar vrijheid in Oosterhout

Zaterdag 2 november
Vanaf 13.30 uur trekt een stoet historische legervoertuigen met tanks en jeeps vanaf de vm. boerenbond (A. van Thornstraat) met bijna 100 soldaten van de Nationale Reserve (Natres) naar het kerkhofje aan de Nieuwe Bouwlingstraat waar elf geallieerde soldaten begraven liggen. Hierna trekt het defilé verder naar de Ter Aalsterbrug (Den Hout) en vervolgens naar het Slotpark waar een heus militair kamp is nagebouwd. De soldaten van de Natres gaan naar de Markt om daar vanaf de St. Jan te abseilen! Verder kan je tussen 18.-21.00 uur de wandelroute ‘Km van de Vrijheid’ lopen van de St. Antoniuskerk naar de St. Jan. Om 20.15 uur is er een bevrijdingsconcert met filmbeelden in De Bussel (€ 19,-). En vanaf 22.00 uur is het Bevrijdingsfeest? op de Markt en in de Klappeijstraat!

Op zondag heb je nog tot 15.30 uur de tijd om het militaire kamp in het Slotpark te zien. Tussen 11.-17.00 uur kun je de schuilkelder (gebouwd in WOII) in de tuin bij de Antoniuskerk bekijken. Verder kan je t/m 10 nov. een bevrijdingsexpositie zien van de Heemkundekring, VUMO en Vereniging 1e Poolse Pantserdivisie met foto’s, verhalen, voorwerpen en militaire uniformen in De Bussel.

Kijk voor meer info over het programma in het weekblad Oosterhout van deze week (de omslag) en op www.proefoosterhout.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.